Türkiye'den 3 Araştırmacı EMBO Yerleşim Desteği Kazandı

Türkiye’den 3 araştırmacı, Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’nün programa katılan üye ülkelerde (Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Polonya, Portekiz) yaşam bilimleri alanını güçlendirmek amacıyla oluşturduğu “Yerleşim Desteği Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı

Türkiye’den 3 araştırmacı, Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’nün programa katılan üye ülkelerde (Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Polonya, Portekiz) yaşam bilimleri alanını güçlendirmek amacıyla oluşturduğu “Yerleşim Desteği Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Ulusal temsilciliği TÜBİTAK tarafından yürütülen Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü (EMBO), yaşam bilimleri alanının en prestijli ödüllerinden olan Yerleşim Desteği Programı ile, dünyanın her yerinden araştırmacıların bulundukları ülkeden programa üye altı ülkeden birine giderek araştırma alanı yaratmalarını teşvik ediyor.

Türkiye’den bugüne kadar 5 araştırmacının destek kazandığı programa bu yıl yapılan 34 başvurunun 11’inin ülkemizde araştırma alanı yaratmaya yönelik oluşu dikkat çekiyor. 2010 yılında bu desteği almaya hak kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Volkan Seyrantepe Kanada, Bilkent Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Michelle Adams ve Koç Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Cory Dunn ise Amerika’da çalışmalarını sürdürdükten sonra ülkemize gelerek; bu program aracılığı ile laboratuvar kurma ve bilimsel ve profesyonel alanda daha yüksek standartlı çalışmalar yapma fırsatı elde etti. Program kapsamında, her araştırmacı için 3 yıl boyunca (araştırmacıların performansına göre 5 yıla kadar uzatılabilmekte) yıllık 50.000 Avro destek sağlanacak.

Araştırmacılar destekle sayısı 200’den fazla olan EMBO Genç Araştırmacı ağına katılmanın yanı sıra, kendi laboratuvarlarını kurarak hızlı bir şekilde Avrupa bilimsel topluluğunda seslerini duyurma, yıllık EMBO Toplantısı’na katılım ve davetli konuşmacı olma fırsatı, EMBO Rapor ve yayınlarına ücretsiz erişim, EMBO broşür ve kitapçıklarında uluslararası düzeyde tanıtım ve yayın yapma imkânı gibi birçok fırsattan faydalanabilecek. 2011 yılı EMBO Yerleşim Desteği Programı başvuruları için son tarih 15 Nisan 2011.

Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü/Konferansı Hakkında:

Avrupa’nın Yaşam Bilimleri alanında öncü bilim insanlarının biraraya gelerek 1964 yılında oluşturdukları Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü (EMBO-European Molecular Biology Organization), 24 ülkenin katılımıyla 1969 yılından itibaren gerçekleştirdiği Avrupa Moleküler Biyoloji Konferansı (EMBC-European Molecular Biology Conference) aracılığıyla çeşitli destek programları yürütüyor. Ülkemiz, hükümetlerarası bir yapı olan Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü/Konferansını (European Molecular Biology Organization/Conference – EMBO/EMBC) kuran Anlaşmayı 1993 yılında imzalayarak EMBC’ye üye oldu. EMBC üyesi diğer ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Lüksemburg Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan.

EMBO Programları için TÜBİTAK İrtibat Noktası:
TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Tunus Cad. No. 80
Kavaklıdere 06100, Ankara
Tel: 0 (312) 468 53 00/4005
E-posta: uidb@tubitak.gov.tr
Web: www.tubitak.gov.tr/uidb

Kaynak: Tübitak

Bu içeriği 8.081 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Destekleri, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor