Türk Girişimcisi Wikileaks'i Atlamadı

One Minute, Mavi Marmara gibi dile slogan olan ve uzun süre gündemde kalan birçok olayı boş geçmeyen Türk girişimcisi şimdi dalga dalga yayılan Wikileaks’i de fırsata çevirmek için harekete geçti. Süleyman Kaya ve Fatih Kaya isimli Merterli iki girişimci Wikileaks markasıyla çorap üretiminden müzayede hizmetlerine kadar birçok alanda faaliyet gösterebilmek için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurdu. Başvurunun girişini yapan TPE’nin onay vermesi halinde Wikileaks 25 ve 35 Nace koduna bağlı alanlarda marka olarak kullanılabilecek. Wikileaks dünyaya bilgi sızdırmadan önce markasını birçok ülkede tescil etmeyi unutmuş. İşte detaylar..

One Minute gibi dile slogan olan birçok gündem konusu için marka başvurusu yapan Türk girişimcisi Wikileaks’i de atlamadı.

One Minute, Mavi Marmara gibi dile slogan olan ve uzun süre gündemde kalan birçok olayı boş geçmeyen Türk girişimcisi şimdi dalga dalga yayılan Wikileaks’i de fırsata çevirmek için harekete geçti. Süleyman Kaya ve Fatih Kaya isimli Merterli iki girişimci Wikileaks markasıyla çorap üretiminden müzayede hizmetlerine kadar birçok alanda faaliyet gösterebilmek için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurdu. Başvurunun girişini yapan TPE’nin onay vermesi halinde Wikileaks 25 ve 35 Nace koduna bağlı alanlarda marka olarak kullanılabilecek. Wikileaks dünyaya bilgi sızdırmadan önce markasını birçok ülkede tescil etmeyi unutmuş.

Wikipedia Unutmamış!

Ancak, Wiki (What I Know Is) açılımlı diğer siteler aynı hataya düşmemiş. Örneğin online bilgi bankası Wikipedia, sahibi Wikimedia tarafından Türkiye’de de tescil edilmiş durumda. Wikileaks için yapılan 2010/75136 numaralı başvuruya göre yatırımcılar bu markayı iç-dış giysiler, çoraplar.baş giysileri üretmek için kullanmak istiyor. Ayrıca reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetler, büro hizmetleri, iş yönetimi, muhasebe ve mali müşavirlik hizmetleri açık artırmaların düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi hizmetleri gibi alanlar da kapsam içinde.

Wikileaks ve Sosyal Medya

Wikileaks sosyal medya üzerinde de oldukça etkili oldu. Basının sustuğu yerde sosyal medya aktifti diyebiliriz. Belgelerin sızması ile birlikte FriendFeed başta olmak üzere sosyal paylaşım platformlarında, insanlar gönüllü olarak Türkçe çeviri yaparak belgeleri sıcağı sıcağına okunmasını sağladılar. Talebin çok olması, girişimci arkadaşların durumu fark etmesi uzun sürmedi ve Wikileaks Türkçe gönüllü çeviri ekibiyle yayın hayatına başladı. Açıldığı günden bugüne kadar yapmış olduğu çeviriler ile Türk halkını aydınlattığı için açılmasına öncülük eden ve arka plan da çalışan ekibe teşekkür ediyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.201 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Reel Sektör, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor