"Hızlı Bilişimciler" Arasında 28 Türk Şirketi

Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da (EMEA) son 5 yılın en hızlı büyüyen teknoloji firmaları belirlendi. Deloitte kuruluşunun belirlediği 500 firma arasına Türkiye’den 28 şirket girdi. Önceki gece Arsenal Stadyumu’nda açıklanan en hızlı büyüyen 500 şirket arasında Türk şirketi ‘Promer’ 12′nci sırada yer alırken, ‘Digital Planet’ 16′ncı, ‘sahibinden.com’ ise 46′ncı en hızlı büyüyen şirket oldu. İşte detaylar..

Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da (EMEA) son 5 yılın en hızlı büyüyen teknoloji firmaları belirlendi. Deloitte kuruluşunun belirlediği 500 firma arasına Türkiye’den 28 şirket girdi.

Önceki gece Arsenal Stadyumu’nda açıklanan en hızlı büyüyen 500 şirket arasında Türk şirketi ‘Promer’ 12′nci sırada yer alırken, ‘Digital Planet’ 16′ncı, ‘sahibinden.com’ ise 46′ncı en hızlı büyüyen şirket oldu.

Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da en hızlı büyüyen 500 şirket arasında 12′nci olan Türk şirketi Promer, Deloitte Fast50 Türkiye 2010 programında da ilk üç sırada yer almıştı. Yüzde 4 bin 967 büyüme oranı ile EMEA’da 12′nci olan Promer, sağlık sektörü için yazılım, donanım ve altyapı çözümleri sunuyor. 20 yıl önce bu yolculuğa başladıklarını belirten Promer yetkilisi, “Bugün geldiğimiz noktada şirket olarak sağlık sektörünün dışında da hizmet vermeye başladık. Ciddi sistem entegrasyon projeleriyle kendini fazlasıyla duyurmaya başladı.” dedi. İlk 500 şirket arasında İngiliz Mobile Interactive Group firması yüzde 26 bin 885 büyüme oranıyla birinci oldu. Yüzde 15 bin 623 ile Polonya’dan Netmedia ikinci, Rus firması Rosservice ise yüzde 11 bin 623 büyüme ile üçüncü en hızlı büyüyen şirket oldu. Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı’nda yer alan Türk firmaları sırasıyla şöyle: Promer, Digital Planet, Sahibinden.com, Biotekno, MCD Telekom, Ericom, Bilginet, Cetech, Arvento Mobile Systems, Vodasoft, EES, Gittigidiyor, BNB, Figen Yazılım, Fonet Bilgisayar, STM Savunma Teknolojileri, Smartsoft, Mobiliz, Airties, Mobisis, Ibtech, İnnova, BIS, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Dış. Tic., Millenicom, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Ltd.Şti. Proline, Setsek.

Bu içeriği 3.651 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Bilişim / Teknoloji

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor