"Benim İşim Girişim İnovasyon" Yarışması Başladı

Konya Selçuk Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu GİKAT'ın WinnovaTeam ile birlikte düzenlediği "Benim İşim Girişim İnovasyon Yarışması" için başvurular başladı. Yarışma 28-29 Aralık 2010 tarihlerinde düzenlenecek. İşte; İnovatif, ilginç, topluma faydalı ve kâr getirebilecek iş fikirlerini konu alan yarışmanın detayları..

Konya Selçuk Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu GİKAT'ın WinnovaTeam ile birlikte düzenlediği "Benim İşim Girişim İnovasyon Yarışması" için başvurular başladı. Yarışma 28-29 Aralık 2010 tarihlerinde düzenlenecek.

İnovatif, ilginç, topluma faydalı ve kâr getirebilecek iş fikirlerini konu alan yarışma; "Türk ekonomisine katkı sağlamayı, gençlere kendi şirketlerini kurup, işlerinde kariyer yapmalarını teşvik edecek iş fikirleri ile topluma faydalı olabilmeyi" amaçlıyor.

İşte yarışmayla ilgili diğer detaylar;

Yarışma Kuralları:

Girişimcilik Karnavalına katılan bütün öğrenciler yarışmaya katılabilirler. Öğrenciler bireysel veya isterlerse ekip oluşturup gruplar halinde başvuru yapabilirler. Fikir sınırlaması yoktur. Katılımcıların Fikri mülkiyet haklarına ve Sınai Mülkiyet haklarına sahip çıkılacaktır, 3.şahıslarla paylaşılmayacak fikirlerini kendileri hayata geçirecektirler bu sadece girişimciliğe teşvik amaçlı bir fikir yarışmasıdır.

Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine aittir. Fikir daha önce ödül almamış veya uygulanmamış olmalıdır. 3. Şahıslar ve taraflar hakkında açılacak kanuni ve hukuki süreçler, davalara ve yasal takipler yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecektir. Yarışmaya giren gerçek ya da tüzel kişi yarışmaya dahil ettikleri veri, örnek, teknik ve ekonomik bilgi, ticarileştirme, araştırma stratejisi, ürün planlaması, fikir ya da kavram, ürünler, hizmetler, yazılım, icatlar, patent de dahil tüm tescilli fikri hak uygulamaları, algoritmalar, formüller, teknoloji, tasarımlar, şemalar, çizimler, mühendislik ve donanım konfigürasyon bilgileri, kaynak kodu, ticari sırlar, mali planlamalar, müşteri listeleri, pazarlar, hesap raporları, ürün fiyatlandırması ve pazarlaması, mali planlar ve iş planları ve know-how da dahil tüm bilgilerin tüm yasal telifi ve kullanım haklarının kendilerine ait olduğunu, herhangi bir 3. parti kişi veya kuruluşun yasal koruması altında olmadığını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.

Yarışmada Gerekli Olan İçerik ve Değerlendirme Kriterleri:

Proje ya da fikirlerinizi anlaşılır bir şekilde özetlemeniz ve bu fikrin getirileri, Pazar potansiyeli ve neden böyle bir fikrin gerektiği hakkında açıklama yapılması yeterlidir.

  • Uygulama Kolaylığı
  • Fikrin Özgünlüğü 
  • Pazar Potansiyeli 
  • Finansal Getiri

Yarışma Ödülleri:

1.ye Tablet PC (Android Tablet PC),
2-3-4-5.ye 2.dönem GİKAT tarafından yapılacak Ulusal Girişimcilik Ve Kariyer Zirvesi Davetiyesi
Dereceye girenlere "Winnovateam" ile ortak proje yürütebilme şansı.

Son Başvuru Tarihi:  25.12.2010

Yarışma Jürisi: Winnovateam ( http://www.winnovateam.com )

Yarışmaya başvurmak için: http://www.winnovateam.com/gikat_yarisma.php

Girişim Haber olarak yarışmayı düzenleyen oluşumlara ve tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.412 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor