Gaziantepli Girişimciden 5 Saniyede Hazırlanan Türk Kahvesi: Shazili!

Türk kahvesi sevenler artık uzun vakit harcayıp kahve pişirmeyecek. Gaziantepli girişimci tarafından hazırlanan yeni nesil Türk kahvesi, günün her saatinde misafirlere ikram edilebilecek. Detaylar haberimizde..

Türk kahvesi sevenler artık uzun vakit harcayıp kahve pişirmeyecek. Gaziantepli girişimci tarafından hazırlanan yeni nesil Türk kahvesi, günün her saatinde misafirlere ikram edilebilecek.

Fikir ve yatırımın birleşmesinin ardından yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu dünyada bir ilk başarılarak bakır cezve kahvesi tadında hazır Türk kahvesi imal edildi. Gıda Mühendisi Hakkı Harbalioğlu, Türk kahvesine bir standart kazandırdıklarını ifade etti.

Harbalioğlu, “Yeni ürünümüzle sektörümüzde önemli bir istihdam kaynağı oluşturduk. Şu an anlaşma yaptığımız bazı hipermarketlerde ürünümüz satılıyor. Önümüzdeki günlerde ulusal düzeyde hizmet veren hipermarketlerin raflarında Türkiye’nin her köşesinde ürünümüz satılıyor olacak. Şu an tanıtım ve lansman hazırlıklarımız sürüyor.” şeklinde konuştu. Hazır Türk kahvesi geliştirdiklerini belirten Harbalioğlu, inovatif fikir ve yatırımın bir araya gelmesi sonucu yeni bir ürüne imza attıklarını dile getirdi.

Gaziantepli sanayici SHEMS Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız da hazır sıcak içecek sektöründe yaptıkları araştırma sonucunda Türk kahvesi alanında büyük bir açık olduğunu fark ettiklerini dile getirdi. Türk damak tadına hitap ettiklerini kaydeden Yıldız, gurme testlerle kontrol ettikleri Shazili Hazır Türk Kahvesinde seri üretime geçtiklerini kaydetti. Yıldız, “Şu an hipermarketler düzeyinde anlaşmalarımız yapıldı. Hızla Türkiye genelinde yapılanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ocak 2011 itibarıyla tüm Türkiye ve dünya Shazili hazır Türk kahvesi ile tanışacak. 5 saniye içerisinde hazırlanan yeni nesil Türk kahvesini günün her saati her yerde içme şansına sahip olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan yatırımın ortalama 5 milyon doları bulacağını aktaran Şemsettin Yıldız “Yatırımımız tamamlandığı zaman direkt veya dolaylı yollardan yüzlerce kişi iş sahibi olacak. Ar-Ge çalışmaları dahil olmak üzere yatırımlar tamamlandığında Gaziantep’te ortalama 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız.” diye kaydetti.

Shazili Hazır Türk Kahvesi hakkında detaylı bilgi için www.shazili.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yeni Girişim haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 7.549 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor