İpekyolu Kalkınma Ajansı "Mali Destek Programı"

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ‘Mali Destek Programı’ toplantısı Adıyaman’da yapıldı. Proje başvurusunda son günün 3 Aralık olduğu belirtildi. Proje hazırlama eğitiminin verildiği toplantıda açıklama yapan Proje Yönetim Birimi Başkanı Hamit Doğan, 2010 yılı mali destekleme programının açıklandığını söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ‘Mali Destek Programı’ toplantısı Adıyaman’da yapıldı. Proje başvurusunda son günün 3 Aralık olduğu belirtildi.

Proje hazırlama eğitiminin verildiği toplantıda açıklama yapan Proje Yönetim Birimi Başkanı Hamit Doğan, 2010 yılı mali destekleme programının açıklandığını söyledi. Bu kapsamda 15 milyon lira toplam finansman desteği verileceğini kaydeden Doğan, mali destekli programların içeriğinin, küçük ölçekli altyapı mali destekli programı ve iktisadi mali destekli programları olduğunu ifade etti.

Doğan, açıkladıkları hibe projelerinde özel sektöre yüzde 50, küçük yapıda, alt yapıda proje bedelinin yüzde 75’i ve sivil toplum kuruluşlarını daha esnek tutarak proje bedelinin yüzde 80’ini hibe edeceklerini kaydetti. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepsinde üst limit 400 bin TL. En düşük katılımda 50 bin TL. Bu arada proje başvurusunda 3 Aralık son gün. Katılımdan çok memnunuz. Şimdi bu 15 milyonluk havuzda 3 ilin yani Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’dan hangisi daha çok ve daha nitelikli proje gönderirse bu pastadan o kadar çok pay alacak.”

KOBİ’lere ve STK’lara nitelikli proje çağrısında bulunan Doğan, memleket için nitelikli projelerin daha hayırlı projeler olacağının altını çizdi. Projede ortaklık olarak sadece Adıyaman’ı düşünmemelerini isteyen Doğan, “Ortaklık olarak sadece memleketinizi düşünmeyin. Adıyaman ve Kilis’i de düşünün. Çünkü artık 3 il aynı gemide. 3 ilin de kaderi aynıdır. Bu sayede iller arasında alışverişte artar.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Adıyaman Proje Merkezi personeli Merve Tanrıverdi Hibe teklif çağrısının içeriği hakkında katılımcılara sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.

Kaynak: İşten Haber

Bu içeriği 4.211 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor