Global Girişimcilik Haftası 5 - 12 Kasım 2010

Türkiye'de 5 – 12 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası'na TOBB himayesinde TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Endeavor eş ev sahipliği yapıyor. Dünya genelinde 102 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik ediyor.

Türkiye'de 5 – 12 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası'na TOBB himayesinde TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Endeavor eş ev sahipliği yapıyor.

Girişimcilik, ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir olması için kritik rol oynuyor. Girişimcilik, toplumunun yenilikçi dinamiklerini harekete geçirerek rekabet gücünü artırıyor! Girişimcilik, güçlü bir gelecek vizyonunun kapısını aralıyor.

Dünya genelinde 102 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik ediyor.

Türkiye'de 109 Etkinlik

Türkiye'de 5 – 12 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası'na TOBB himayesinde TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Endeavor eş ev sahipliği yapıyor. Sivil toplum örgütleri, üniversiteler, devlet kurumları, özel sektör ve medyanın yer aldığı 60'tan fazla paydaş Global Girişimcilik Haftası boyunca tüm Türkiye genelinde 109 etkinlik düzenliyor. Etkinlikler kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları düzenleniyor.

Siz de Katılın

Küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye'nin önde gelen iş adamları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar gönüllü olarak gençlerle buluşuyor. 15- 30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaşıyor. Siz de girişimcilik vizyonu çerçevesinde Global Girişimcilik Haftası'na katkı sağlamak veya girişimcilik ekosistemine dahil olmak istiyorsanız web sitemizden "kayıt" olmanız yeterli...

102 ülkede 10 milyon gence ulaşıldı

Global Girişimcilik Haftası'nın temelleri ilk olarak 2006 yılında Enterprise UK tarafından atıldı. Enterprise UK'in düzenlediği girişimcilik etkinliklerinin ardından 2007 yılında ABD'den Kaufmann Foundation'ın katılımıyla uluslararası bir boyut kazandı. 2008 yılında Enterprise UK ve Kaufmann'ın ev sahipliğinde Global Girişimcilik Haftası, Endeavor'ın bulunduğu ülkeler de dahil olmak üzere 77 ülkeye yayıldı. 2009 TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun katılımıyla, yılında an Global Girişimcilik Haftası'nın Türkiye'deki etkinlikleri ivme kazandı. Kısa bir sürede 102 ülkeye yayılan Global Girişimcilik Haftası kutlamaları kapsamında 57 bin 883 etkinlik düzenlenerek 10 milyon 650 bin gence ulaşıldı.

Vizyonu

Gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye yerel, ulusal ve küresel etkinlikler ile teşvik ederek tüm dünyada harekete geçirmek.

Amacı

  • Özellikle 15-30 yaş grubu genç hedef kitlesi arasında girişimci bakış açısı ve girişimcilik hakkında farkındalık yaratmak.
  • Etkin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak tanımlamak ve tanıtmak.
  • Paydaşlar arasında uzun soluklu dayanışma yaratmak.
  • Topluma genel bir "yapıcı ve katılımcı" deneyim yaşatmak ve "çözüm yolu olarak birliktelik" anlayışını yaygınlaştırmak.
  • Yazar Erdem Öztürk Hakkında

    2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

    Yorumlar

    maurers
    maurers
    sitenizin rss adresi var mı?
    idris cin
    idris cin
    @maurers: Merhabalar, haberlerimizi www.girisimhaber.com/syndication.axd?format=rss adresli RSS adresimizden takip edebilirsiniz.

    Girişim Dünyamız adına en güzel haberleri paylaşabilmek dileğiyle,
    Selamlar..

    Yorum Ekle

    Ad Soyad *
    E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
    Web
    KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
    •   Yorum  
    •   Önizle  
    Yükleniyor