İTÜ Binlerce Proje Geliştirdi Kasasına 225 Milyon TL Girdi

Üniversite ile sanayi işbirliğini uygulayan İTÜ, bünyesindeki ARI Teknokent’te Türkiye’nin ilk helikopterinden nano teknolojiye kadar binlerce proje üretti. Kasasına 225 milyon TL girdi. En prestijli üniversite sıralama sistemi olan “QSTimes Higher Education” ın verilerine göre dünyada 129′uncu olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) 13 fakülte, 6 enstitü, 39 bölüm, 144 yüksek lisans programı, 346..

Üniversite ile sanayi işbirliğini uygulayan İTÜ, bünyesindeki ARI Teknokent’te Türkiye’nin ilk helikopterinden nano teknolojiye kadar binlerce proje üretti. Kasasına 225 milyon TL girdi.

En prestijli üniversite sıralama sistemi olan “QSTimes Higher Education” ın verilerine göre dünyada 129′uncu olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) 13 fakülte, 6 enstitü, 39 bölüm, 144 yüksek lisans programı, 346 laboratuvar ve 12 araştırma merkezi yer alıyor. Türkiye’de 12 programla en fazla “Uluslararası Ortak Lisans Programı” na sahip olan İTÜ’nün dünya genelinde 106 üniversite ile uluslararası işbirliği anlaşması var. Son iki yılda sanayi ve üniversite işbirliği kapsamında gerçekleştirilen projeler ve bunların üniversiteye sağladığı katkıları Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin ile konuştuk. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, Türkiye’nin son yıllarda ekonomik anlamda iyi bir performans gösterse de teknoloji transfer ederek daha iyi bir yere gelmesi için büyük çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin bilim ve teknolojiyi transfer etmek yerine, üniversiteler aracılığı ile teknoloji üretip, sanayide kullanabileceğini belirten Şahin, şöyle konuştu: “Biz Türkiye’de ilk kez böyle bir işbirliğini başlattık. Bu projelerin arasında, Nano Bilim ve Nano Teknoloji İleri Araştırmalar Enstitüsü, Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, Araştırmacı Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi, Türkiye’nin ilk helikopteri Arıkopter Projesi ve Membran Teknolojileri Projesi bulunuyor. Projelerle üniversitemiz 225 milyon TL katkı kazanmış oldu.

Kaynak: İ.H.

Bu içeriği 3.260 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Eğitim / Üniversite, Bilişim / Teknoloji

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor