Türkiye'nin En Başarılı 10 Genci Açıklandı !

Junior Chamber International tarafından düzenlenen TOYP'10 (Ten Outstanding Young Persons) "Türkiye'nin 10 Başarılı Genci" ödül töreni Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirildi ve Türkiye'nin en başarılı 10 genci açıklandı.

Junior Chamber International (JCI) tarafından düzenlenen TOYP'10 (Ten Outstanding Young Persons) "Türkiye'nin 10 Başarılı Genci" ödül töreni Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

10 farklı kategoride düzenlenen TOYP (Ten Outstanding Young Persons) programının Türkiye ayağı düzenlenen ödül töreni ile sonuçlandı. Her kategoriden önde gelen isimlerin yer aldığı jüri değerlendirmesinde birincilik elde eden TOYP finalistleri önümüzdeki sene düzenlenecek dünya finallerine katılarak ülkemizi temsil edecek. Çalıştığı alanda çığır açan, yenilikçi ve başarılı gençleri topluma tanıtarak yeni nesillere ilham vermeyi amaçlayan "Ten Outstanding Young Persons of the World" programında Türkiye bu yıl 16. kez yer alıyor.

ECE ERÇEL: "KENDİNİZDEN ÖTE AMAÇLAR EDİNİN, KENDİNİZDEN ÖTE HAYALLERİNİZ OLSUN VE BU AMAÇLAR İÇİN KENDİNİZİ CİDDİYE ALIN"

Sosyal Girişimci Liderler Akademisi (SOGLA)'nın kurucu başkanlarından biri olarak "İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet" kategorisinde birinci olan Ece Erçel, SOGLA'nın, "Toplum için FARK Yarat" sloganı ile sosyal girişimciliği gençler arasında yaymak ve geleceğin sosyal girişimcilerini yetiştirmek amacı taşıdığına değindi. Sosyal gelişimciliğin Türkiye'de gelişmekte olan bir kavram olduğunu belirten Erçel, "Bir rol model olarak; tek bir mesaj vermek istesem, gençlere 'kendinizden öte amaçlar edinin, kendinizden öte hayalleriniz olsun ve bu amaçlar için kendinizi ciddiye alın' derim" şeklinde konuştu. Pozitif değişimler yaratacak, gençleri yetiştirecek ve gençler tarafından yönetilecek bir yapının hayaliyle çalışmasının başladığını ifade eden Erçel, projenin 2009 yılında da Dünya Bankası tarafından Türkiye'nin Yaratıcı Kalkınma Fikirlerinden biri olmaya layık görülerek ilk ödülünü kazandığını söyledi.

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI'NA ÖZEL ÖDÜL

Elde ettikleri dünya ikinciliği ile ülkemize büyük gurur yaşatan A Milli Basketbol Takımı da TOYP Gala Gecesi'nde özel ödül ile onurlandırıldı. Zeki, Çevik ve Ahlaklı Spor Adamı kategorisinde Türkiye'nin En Başarılı Gençleri Ödülü, milli takım adına gece katılan İdari Menajer Barbaros Akkaş'a verildi.

Kategoriler ve TOYP 2010 Türkiye ödül listesi:

Ali Çınar - Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi
Ayşe Ören - Kültürel Başarı
Ece Erçel - İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet
Emre Sokullu - İş Dünyası Ekonomi - Girişimcilik
Ekrem Şenol Balcıoğlu - Kişisel Başarı
Ender Suvacı - Bilimsel Önderlik
Kaan Sarı - Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik
Rıfat Raiser - Tıbbi Yenilik ve Buluşlar
Şafak Pavey - İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı
Erkan Aktakka - Fen ve Teknik Gelişme
Itır Erhart - JCI Türkiye Özel Ödülü
Sıla Eser - JCI Senato Özel Ödülü

Kaynak : DHA

Ödül kazanan girişimciler başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm girişimcilere iş hayatlarında başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla.

Bu içeriği 3.761 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor