İstanbul Bilişim Kongresi 2010

Türkiye bilişim Derneği (TBD) Organizasyonunda gerçekleşen "İstanbul Bilişim Kongresi" bu yıl 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde Türkiye Bilişim Derneği, Ulaştırma Bakanlığı BTK-Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliği ile "‘Akıllı Yaşam ve Şehir Stratejileri" konsepti ile düzenlenecektir.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) organizasyonunda gerçekleşen "İstanbul Bilişim Kongresi" bu yıl 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde Türkiye Bilişim Derneği, Ulaştırma Bakanlığı BTK-Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliği ile "Akıllı Yaşam ve Şehir Stratejileri" konsepti ile düzenlenecek.

Yerküremiz yaklaşık 6 milyar insanı barındırmaktadır. Dünya nüfusunun %40’ı şehirlerde yaşamaktadır. Şehirlerde yaşayan nüfus oranının 2020 yılında %50 olacağı tahmin edilmektedir. Artan nüfusla birlikte şehirlerde, trafik, yapılaşma ve hava kirliliğinde önemli artışlar görülmekte eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı hizmetlerine de daha büyük oranda ihtiyaç duyulmaktadır.

Sonyıllarda baş döndürücü bir hızla gelişen Bilişim Teknolojileri; şehirlerde sorunları çözme, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların yaşam kalitelerinin arttırılmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Dünyada birçok ülkede trafik, yapılaşma, havakirliliği, eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı gibi birçok konuda bilişim tabanlı çözümler kullanılarak “şehir stratejileri” geliştirilmiştir. Birbaşka deyişle bilişim dünyanın önemli şehirlerinin gelişiminde etkin bir biçimde kullanılmış ve şehirler “Bilişim Şehirleri” haline dönüştürülmüştür.

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiye TBD'nin şu dokümanında ulaşmak mümkün: Kongre Duyuru Dosyası

Daha fazla bilgi için: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr/ sitesini inceleyebilirsiniz.

Konu ile ilgilenen girişimci ve yatırımcılar için çok faydalı bir etkinlik olabileceği kanaatiyle siz değerli girişim dünyasının bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 3.580 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Reel Sektör, Bilişim / Teknoloji
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor