Gelecek Sosyal Online Oyun Pazarında

Teknoloji sitesi Tech Crunch'ta yer alan habere göre Pleasant Facebook kullanıcıların yarıya yakının düzenli olarak oyun oynadığını, sosyal paylaşım...

Walt Disney Company, 1 Temmuz'da iPhone için müzikli oyunlar yapan Tapulous'tan sonra 27 Temmuz'da Playdom şirketini de 763.2 milyon dolara satın aldı. Bu iki satınalmadan sonra Disney sosyal oyun endüstrisinin lideri oldu. Sosyal paylaşım sitelerine oyun programları yazan şirketlere ilgi de giderek artmaya devam ediyor. Inside Network şirketinin araştırmasına göre 2010 sonunda sosyal oyun sitelerinde sanal olarak yapılan alışveriş tutarının 835 milyon dolara çıkması tahmin ediliyor.

Playdom şirketinin CEO'su John Pleasants satınalmadan sonra yeni şirketin genel müdürü olarak görev alması bekleniyor. Playdom online oyunlar ve sanal alışveriş imkanı sağlayarak kullanıcılara, online ortamda kıyafetten gıdaya her türlü ürün sattığı gibi, sana dünyadaki karakteri alışverişten spa'ya kadar değişik ortamlarda para harcamasına imkan tanıyor. Playdom, Facebook üzerinde en fazla oynanan üçüncü oyun olarak biliniyor. Ayda yaklaşık 42 milyon kişi Playdom oyunlarıyla zaman geçiriyor.

Teknoloji sitesi Tech Crunch'ta yer alan habere göre Pleasant Facebook kullanıcıların yarıya yakının düzenli olarak oyun oynadığını, sosyal paylaşım siteleri üzerinden oyun pazarının büyük önem taşıdığını söyledi. Pleasant'a göre Facebook kullanıcıları zamanlarının yaklaşık yüzde 40'lık bölümünü oyun oynayarak geçiriyor.

Kaynak : turkavenue.com

Bu içeriği 2.651 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor