Siyasal ve Sosyo-Ekonomik Çöküşümüzü Hedefleyen Girişim: Darbe!

Bir ülkenin siyasal, sosyo-ekonomik ve kültürel çöküşünü hedefleyen girişimlerdir darbeler. 15 Temmuz 2016 akşamı yapılan hain girişim ile ilgili mesajımızdır.

Eylül 2010'da Girişim Haber ismiyle yayın hayatımıza başlarken taşıdığım endişelerden biriside ülkemizde girişim kelimesinin pek çok olumsuz kelime ile yanyana ve sıksık kullanılmasıydı. Cinayet girişimi, suikast girişimi, tecavüz girişimi, provokatif girişim, terör girişimi, linç girişimi ve darbe girişimi.. Bir yandan endişe yaşarken bir yandan da bu kadar olumsuz kelimenin yanında olumlu kelimelerin de girişim kelimesi ile daha fazla kullanılmasını sağlamaktı hedeflerimizden birisi. Çünkü Girişim kelimesinin olumlu veya olumsuz kelimelerle ne kadar çok kullanıldığı; o ülkenin o toplumun geleceğine işaret ediyordu benim nazarımda, halen de böyle inanıyorum.

Bu kelimeleri incelediğimizde; cinayet, suikast, tecavüz kelimelerinin elbette sosyal olmakla birlikte çok daha bireysel olduğunu görürüz. Fakat terör, linç ve darbe kelimelerinde durum farklıdır. Hele ki darbe kelimesi bir ülkenin başına gelmesi en son istenen girişimlerden birisi olmalıdır. Çünkü, bir ülkenin bir toplumun; siyasal kültürel ve sosyo-ekonomik çöküşünü hedefleyen bir girişimdir: Darbe!

Devlet Kurumlarının, siyasetçilerin, STK'ların, iş dünyasının, girişimcilerin, yatırımcıların ve daha saymamız gereken bir sürü unsurla birlikte topyekün bir milletin; onlarca hatta yüzlerce yıl çaba harcayarak ortaya çıkarmaya çalıştığı milli ve maddi kazanımları 1 gecede çöpe atma girişimidir: Darbe!

Toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek; badireler atlatarak, tüm yozlaşma bombardımanlarına rağmen inşa etmeye çalıştığı milli ve manevi benlik kültürünü çökertme girişimidir: Darbe!

Girişimciler olarak; sosyal hayatımızdan yani sevdiklerimizden feda ederek saatlerimizi harcayarak ortaya çıkarmaya çalıştığımız projelerimizi, iş modellerimizi, ekonomik değerlerimizi değersizleştirme girişimidir: Darbe!

İş dünyamızın, yatırımcılarımızın; yıllarca emek harcayarak kazandığı paralar ile yaptığı yatırımların değersizleştirilme girişimidir: Darbe!

Girişim Haber olarak; 15 Temmuz gecesi yaşanan (ve Allah'a şükürler olsun ki) aziz milletimizin sağlam iradesi, liderlerimizin kararlı tutumu ve gerçek devletimizin müdahalesi sayesinde başarıya ulaşamayan Darbe Girişimini ve tüm darbe girişimlerini şiddetle kınıyoruz.

15 Temmuz girişimi maddi ve manevi tüm değerlerimize yönelik bir utanç girişimidir. Birliğimize ihanet eden, halkı karşısına alan anti-demokratik tüm güçlerin; artık ne yaparlarsa yapsınlar hayal kırıklığına uğrayacaklarına, demokrasimizin sürekli galip geleceğine inancımız tamdır.

Dirayetini ortaya koyarak Milli İradesine sahip çıkan milletimize ve devletimize şükranlarımızı sunuyor, hayatını kaybeden sivil-polis şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize baş sağlığı, yaralı gazi kahramanlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

Devam eden süreçte tüm okurlarımızı sağ duyulu olmaya, provokatif girişimlere alet olmamaya ve ( o parti veya bu parti ) kendi oylarıyla seçimle iş başına getirdiği Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisi'nin iradesine yine her koşulda sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bizler de Girişim Haber olarak girişim kelimesini en güzel kelimelerle ve projelerle birlikte kullanmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili mesajımızı tüm okurlarımızın ve vatandaşlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor