Girişimciler, 50 Bin TL Hibe ve 100 Bin TL Faizsiz Kredi Destekleri Netleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "64.Hükümet Eylem Planı"nda gençler için 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteği verileceğine değindi. Detaylar haberimizde..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "64.Hükümet Eylem Planı"nda gençler için 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteği verileceğine değindi. 64.Hükümet Eylem Planı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptğı açıklamasında gençlere 50 bin TL hibe ve yüz bin TL faizsiz kredi desteği verileceğini açıkladı.

İşte Davutoğlu eylem planı kapsamında önümüzdeki bir hafa içinde yapacakları düzenlemeyi şöyle sıraladı;

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Eylem planın uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz. Reformların koordinasyonu ve izlenmesi kurulu ile reform grubu oluşturuyoruz. Gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vermeye başlıyoruz. 24 Aralık Perşembe günü gerçekleştireceğimiz Girişimcilik Ödül Töreni'nde bu düzenlemenin ilk adımını atacağız. Gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteğiyle ilgili süreci başlatıyoruz. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla bu krediye yüzde 85 kefalet imkanı sağlıyoruz. Henüz bir haftayı beklemeden bugün imzaladığımız kararla lisans öğrencilerinin aldığı 350 lira olan burs ve kredi miktarını 400 liraya çıkardığımızın da müjdesini veriyorum. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı uygulamasını başlatarak çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında destek sağlamaya başlıyoruz. Esnafa 30 bin lira faizsiz kredi desteği uygulamasına önümüzdeki hafta başlıyoruz."

Gençlere yüz bin TL faizsiz kredi desteği ve 50 bin TL hibe

Ak Parti tarafından seçim öncesinde verilen vaatlerden birisi olan “Gençlere İş Kurmaları Karşılığında 50.000 TL Karşılıksız Kredi” için ilk adımlar atıldı.

KOSGEB tarafından yürütülmekte olan Girişimcilik Destekleri güncellenerek 50.000 TL'ye çıkarılacak ve destekler KOSGEB İşbirliği ile Devlet tarafından sağlanacak.

Gençlere yönelik hazırlanacak olan Girişimcilik Destek Paketi kapsamında verilecek olan 50.000 TL Karşılıksız Destek için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

  • Girişimcilik Desteğini almak isteyenlerin öncelikle KOSGEB’e bir Proje sunmaları ve KOSGEB Girişimcilik Sertifikası'na sahip olmaları gerekiyor.
  • 29 Yaş sınırının geçilmemiş olması.

KOSGEB tarafından daha öncesinde de sunulan 30.000 TL’ye kadar Girişimcilik Desteklerinde ise eski sistem devam edecek.

50.000 TL değerinde Geri Ödemesiz Destek sunulacak olan yeni paket kapsamında eğer proje iş görmeye başlar ve büyüme noktasında mali desteğe ihtiyaç duyarsa yine KOSGEB kanalı tarafından 100.000 TL değerinde Faizsiz Kredi Desteği ile desteklenebilecek. Bu sayede Devlet ve KOSGEB kanalı üzerinden Girişimciler için toplamda 50.000 Geri Ödemesiz + 100.000 Faizsiz Kredi verilmiş olacak.

Güncelleme (17.12.2015) : KOSGEB Yeni Destek Miktarlarnı Websitesinde Güncelledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet Eylem Planında girişimcilere verilecek destekleri açıklamasından sonra KOSGEB'de kendiş web sitesinde gerekli değişiklikleri yaptı.

50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi destekleri hakkında güncellenmiş bilgileri ve miktarları KOSGEB'in kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=8 sayfasından inceleyebilirsiniz. Cevabını bulamadığınız detaylar olduğunda 444 15 76 nolu KOSGEB Çağrı Merkezi sorularınıı bekliyor.

Girişimciler Unutmayın!

64. Hükümet Eylem Planı'nda açıklanan bu destekleden faydalanmak için KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekiyor. Bu eğitimleri nerede ve ne zaman alabileceğinizi bu haberimizden inceleyebilirsiniz.

64. Hükümet Eylem Planı ve diğer destekler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Başbakanlık'ın buradaki detaylı eylem planı kitapçığını incelemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Derleme haberimizi desteklerden faydalanmak isteyen genç girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

 

 

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Murat Yılmazer
Murat Yılmazer
Merhabalar,
hibe kredisi daha öncelerinde hizmet sektörünü kapsamıyordu.
simdi 50.000 liralık hibenin hizmet sektörünü kapsayıp kapsamadığını bilginiz var mı veya  nerden öğrene biliriz.
elmar bagir
elmar bagir
dekardan 100 000 tl ve karli projelerimi 50 000 hibe ve 100 000 faizsiz kredi ile 10-20 kisinin bir araya kadar gelerek kooperatif olusturarak yapilmasi teklifim var ram56@list.ru
Girişim Haber
Girişim Haber
Murat Yılmazer: Hizmet sektörleri destekleniyor, ancak bazı niş sektörler hizmet dışı kalmaya devamediyor. Detaylar için 444 15 67 KOSGEB Çağrı Merkezini arayabilirsiniz.

Saygılarımızla
alper
alper
ahmet davutoglu öyle bedava datıyormuş gibi söylüyor ama kosgeb önce işini kuracak para harıcak sonra proje kabul edilirse şuraya dikkat  edilirse ödedigi paraya geri alacakmış. zaten iiş parası olan niye sana baş vursun açar işi kurar ..hikaye  bunlar
mEHMET  SOYER
mEHMET SOYER
26 yaşındayım  4 yıllık işletme mezunuyum  ve  işsizim...Kendi işimi  kurmak  istiyorum..önce  20 buyuk baş hayvan için  bir dam yapıp  işe 20 hayvanla başlamak istiyorum..Başbakanlığın açıklaması '' her türlü  fikre  destek vereceğiz'' diyor.BU işi  kurmak için  hibe  ve  destek  alabilirmiyim??.Açıklama  yaparsanız  çok  sevinirim..
s Design
s Design
Çok güzel bir makale olmus. Oldukça ise yarayacak bilgiler. Paylasiminiz için çok tesekkürler.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor