Türkiye'nin Elektrikli Ekskavatör Girişimi: Hidromek Hicon 7W

TÜBİTAK'ın desteğiyle üretilen HİDROMEK HICON ailesinin ilk üyesi HICON 7W, akıllı, ekonomik ve çevre dostu bir elektrikli şehir ekskavatörü olarak geliştirildi. Ekskavatör, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri açılışında tanıtıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, alana gelişinin ardından Hidromek HICON 7W elektrikli yerli ekskavatörü hakkında bilgi aldı.

Yerli üretim ekskavatörü inceleyen Erdoğan, tören alanına yakın alanda kullandığı araçla toprak attı. Daha sonra tören alanına da ekskavatör ile giden Erdoğan, yerli ve milli üretim aracının hayırlı olmasını dileyerek, "Yerli ve milli üretim aracımız hayırlı olsun. Şu anda satışları hızlandırmamız lazım. Gerek içeride gerek de dışarıda. Bundan sonra bu işin pazarlamasına varım." ifadelerini kullandı.

HICON 7W %100 elektrikli ekskavatörün sadece motoru değil, tüm sistemi standart iş makinelerinden farklılıklar gösteriyor. Elektrikli motora ve bataryaya sahip olan HICON 7W’da hidrolik sistem de buna göre tasarlandı. Enerjisini yeni nesil Lityum-ion bataryalarda depolayan HICON 7W’da, araç ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için bataryaların bulunduğu yüksek voltaj (HV) alanı araç arkasında muhafaza altına alındı. Diğer servis noktaları da istenildiği an kolayca ulaşılması için elektrikli kaput altında toplandı. 

HICON 7W: Bir Şehir Ekskavatörü

HICON 7W, sahip olduğu elektrikli motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu olmasıyla öne çıkıyor. Sıfır emisyonlu olması ve kompakt boyutl

arı ile çevresel etkiyi azaltan HICON 7W, şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabilecek.  HICON 7W kullanıcılarına kapalı alanlarda, bahçelerde ve parklarda, şehir içi şantiyelerde, tünellerde ve yer altında çalışma imkânı sunacak, şehir içi inşaat alanlarında bakım onarım işlerinde rahatlıkla kullanılabilecek.

Yakıt tüketiminin olmaması, verimli güç tüketimi sağlayan motoru ve bakım maliyetlerinin düşük olması HICON 7W’yu ekonomik kılıyor. Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayacak olan HICON 7W, araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3.5 saatte tam şarj olabilecek, hızlı şarj ile 1 saat 30 dakika içinde yüzde 100 doluluğa ulaşabilecek. 

HICON 7W: Şehrin Nabzını Tutar

Yüksek teknoloji ürünü ve akıllı HICON 7W, sahip olduğu arka ekranı ile çevresiyle etkileşim kurabiliyor. “Güvenli Çevre Sistemi” ile güvenli sürüş için çevresine arka ekranı ile bilgi aktarabilecek. Çalışma esnasında arka tarafına yaklaşan bir araç veya insan olduğunda ekranında uyarı yazısı çıkan HICON 7W, çevresini kötü hava koşullarında uyarıyor. Hızını yine bu ekrandan bildiren HICON 7W, ayrıca ani fren gibi durumlarda da arkasından gelen sürücüleri arka ekranı ile uyarabiliyor. HICON 7W,  üzerinde bulunan güneş pilleri sayesinde, “Güvenli Uyku Modu” sistemi ile uyku modunda dahi arka bilgi ekranından şehre bilgi aktarmaya devam ediyor ve buradan tarih, hava durumu gibi bilgilerin gösterimi sağlanabiliyor. HICON 7W, kendinden 5 metre uzaklıkta sağladığı lazer çizgi ile kendisine fazla yaklaşan kişinin veya aracın dikkatini de çekebiliyor.

Kapıları Teknolojiye Açılıyor!

Sahip olduğu yardımcı sistemler sayesinde HICON 7W’yu kullanmak oldukça kolay ve kullanışlı olacak. Tıpkı bir şehir otomobili ferahlığındaki kabininde ergonomik joystiklerle bütün kullanım fonksiyonlarına kolayca ulaşılabiliyor. 8” (inch) dokunmatik bilgi ekranı sayesinde aracın bilgileri kontrol edilebiliyor, ayarları kişiselleştirilebiliyor ve çalışma ortamına yine bu ekran sayesinde hakim olunuyor. 

Uluslararası Prestije Sahip İki Tasarım Ödülünün Sahibi

Türkiye’de sektörünün sayılı tasarım stüdyolarından birine sahip olan HİDROMEK, AR-GE alanındaki bilgi birikimiyle tasarım gücünü bir araya getiriyor. Tasarım sürecinde sanal gerçeklik uygulamalarından da en üst seviyede faydalanan HİDROMEK, HICON 7W ile uluslararası prestije sahip ‘2020 German Design’ ve ‘2020 IF Product Design’ tasarım ödüllerini kazandı.

HİDROMEK'in elektrikli ekskavatörü HICON 7W

Enerjisini yeni nesil lityum-ion bataryalarda depolayan HICON 7W'da, araç ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için bataryaların bulunduğu yüksek voltaj (HV) alanının araç arkasında muhafaza altına alındığı kaydedilirken, servis noktalarının da istenildiği an kolayca ulaşılması için elektrikli kaput altında toplandığı belirtildi.

HICON 7W'nin, sahip olduğu elektrikli motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu olmasıyla öne çıktığı da kaydedilirken, sıfır emisyonlu olması ve kompakt boyutları ile çevresel etkiyi azaltan HICON 7W'nin, şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabileceği ifade edildi.

Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayacak olan HICON 7W, araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3,5 saatte tam şarj olabilecek, hızlı şarj ile 1 saat 30 dakika içinde yüzde 100 doluluğa ulaşabilecek.

Üretici firma ve ürünleri hakkında bilgi almak için www.hidromek.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Hidromek firmasını girişimi için tebrik ediyor,  haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor