Türkiye Yenilenebilir Enerjide Kararlı Adımlarla İlerliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Türkiye, bugün yenilenebilir enerji kurulu gücünde Avrupa'da 6., dünyada 13. sıraya yerleşti. Güneş enerjisinde ise Türkiye çok büyük bir mesafe kat etti." dedi. İşte detaylar..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Mini YEKA yarışmalarımız için şartname ve sözleşme taslağı hazırlıklarımızı tamamladık. Bu hususta Meclis'imizde bekleyen yasa değişikliği tamamlanacak. İnşallah yakın zamanda Resmi Gazete'de yarışma ilanını yayımlayacağız ve 2020'nin ilk yarısında ilk yarışmamızı gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde Avrupa'da altıncı, dünyada on üçüncü sıraya yerleştiğini vurgulayan Dönmez, "Güneş enerjisinde ise Türkiye çok büyük bir mesafe kat etti. 10 yıl öncesine kadar güneş enerjisi kurulu gücümüz sıfır iken bugün 6 bin 32 megavat seviyesine geldik." dedi.

Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü; "10 Mayıs'tan itibaren sanayi aboneleri tarafından 862 megavat kurulu güce sahip 1207 GES başvurusu aldık. Mesken aboneleri tarafından da 12 megavat kurulu güce sahip 1218 başvuru aldık."

TRT Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 11.480 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Trendleri, Reel Sektör, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor