Türk Lirası'na Eşit Kripto Para Birimi "BiLira"nın Lansmanı Yapıldı

Herkesin geleceğin finans dünyasında eşit haklara sahip olması ve merkeziyetsiz internet - dağıtık finans ürünleri ile bağlantı kurabilmesi amacıyla geliştirilen BiLira'nın lasman etkinliği, 23 Aralık 2019 tarihinde Inkube Blockchain Hub organizatörlüğünde gerçekleştirildi. Detaylar Haberimizde..

Herkesin geleceğin finans dünyasında eşit haklara sahip olması ve merkeziyetsiz internet - dağıtık finans ürünleri ile bağlantı kurabilmesi amacıyla geliştirilen BiLira'nın lasman etkinliği, üç kurucu ortağı olan Sinan Koç (CEO), Murat Fırat (CTO) ve Vidal Arditi’nin (COO) ev sahipliğinde, Inkube Blockchain Hub organizatörlüğünde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin blokzincir tabanlı ve Türk Lirası’na endeksli stabil kripto para birimi BiLira’nın lansman etkinliğine, finans dünyasının global ve lokal çapta önemli isimleri de katıldı. BiLira, kullanıcılarına her zaman, 1 Türk Lirası karşılığında 1 BiLira satın alabilmelerini ve 1 BiLira’yı 1 Türk Lirası olarak nakit paraya dönüştürebilmelerini sağlıyor. Ethereum ağı üzerine kurulu ilk stabil kripto para birimi olan BiLira, tüm ERC-20 standart dijital cüzdanlarla uyumlu altyapıya sahip.

Şu aşamada aralarında Garanti BBVA, VakıfBank, Fibabanka, TurkishBank’ın yer aldığı Türkiye’nin önde gelen bankalarıyla da çalışan proje, Aralık ayı başında aldığı yatırım desteği ile finans dünyasında adını duyurmuştu. Duyurduğu günden bu yana geçen sınırlı zamanda 1,139,142.2401 TRYB dolaşıma girdi.

“Blokzincir Teknolojisine Türkiye’den Başarı Hikayeleri Eklemek İstiyoruz”

Türkiye’nin dijital varlık kullanımına ve yeni teknolojilere çabuk adapte olabilmesinin yattığını söyleyen BiLira CEO’su Sinan Koç “Dünya blokzincir teknolojisine, Türkiye’den başarı hikayeleri eklemek istiyoruz” açıklaması ile BiLira’nın stabil kripto para birimi geliştirme teknolojisinin altında yatan temel misyonunu açıkladı.Koç, ayrıca “Öncelikli amacımız geleceğin merkeziyetsiz finans kavramını önce Türkiye’ye anlatmak, sonra Türk Lirası’na teminatlı BiLira ile kullanım pratikleri kazandırmak ve bu ekosistemle köprü kuracak yollar açmak. Bu sayede geleceğin finansı hayatımıza girdiğinde ülkemizin buna hazır olmasını sağlamak” ifadeleri ile BiLira takımının bakış açısını özetledi.

Gelecekte ekonominin; globalleşmiş, şeffaf, merkeziyetsiz bir finansal sisteme bağlanmak isteyen herkese, serbestçe dağıtılacağına ve herkes tarafından erişilebilir olacağına inanan BiLira, bütün insanlara finansal erişim sağlama amacından doğan vizyonunu katılımcılarla paylaştı. BiLira, kendinden bağımsız ve benzer fikirli ortakların katılımı ile yeni bir yapı altında, fiyat-istikrarlı kripto varlıkların yaratılmasını, geri kazanılmasını ve akışını yönetmek üzere güvenli bir ağ şeması oluşturmayı hedefliyor.

BiLira’nın tanıtım sunumu ve demosunun ardından, FTX Global COO’su Andy Croghan, BlockchainIST Kurucusu ve Direktörü Dr. Bora Erdamar ve BiLira CEO’su Sinan Koç’un bir araya geldiği panelde BiLira’nın özellikle Türk Lirası’na endeksli ilk stabil kripto para birimi oluşu ve bu pratiklerin blokzincir teknolojisinde yaratacağı köprü görevinin önemi konuşuldu.

BlockchainIST Kurucusu ve Direktörü Bora Erdamar "Merkeziyetsiz Finans projelerinin hızla arttığı bu dönemde, dünyadaki pek çok merkez bankasının da kendi dijital paralarını geliştirmekte olduğunu görüyoruz. BiLira gibi stabil kriptopara projeleri merkezi ve merkeziyetsiz finans sistemleri arasında köprü oluşturabilme potansiyelleri açısından büyük önem arz ediyor."

BiLira şu an listelendiği, Coiny Pro, FTX Global ve merkeziyetsiz Uniswap’ın ardından, farklı kripto para borsalarında da yer almak ve kullanıcılarına farklı dijital varlıklara karşı takas imkanı sunmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu gelişmeler tamamlandıkça, kullanıcılar varolan itibari paralarını dijital bir ortamda bir varlığa çevirebilecek, bu parayı değer kaybetmeden birebir o dijital varlığın arkasında yatan itibari para birimine dönüştürmeyi deneyimleyebilecek. Günümüzde, takas, para transferi veya ödeme işlemi için ihtiyaç duyulan aracı kurum gerekmeden bu işlemleri yapmaya başlayabilen kullanıcı, kendi finansal varlıklarını yüzde 100 kendi kontrol edebilecek.

İtibari-teminatlandırılmış yaklaşım sunarak tasarlanan BiLira, çoklu üyelerden oluşan ağ ile çoklu likidite ve rezerv sağlamayı hedefliyor. Ters ibraz riski bulunmayan stabil kripto para birimi olarak geliştirilen BiLira sahip olduğu teknolojisinin odağına şeffaflığı koyuyor. Bu şeffaflık sayesinde tüm hareketlerin halk tarafından istendiği an takip edilmesi sağlanıyor.

BiLira hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilira.co web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor