Armut, Yeni Nesil Bireysel Girişimcilik Trendlerini Açıkladı

Armut, bireysel girişimcilik olarak tanımlanan, butik pastacılık, fotoğrafçılık, köpek eğitmenliği, web sitesi tasarımcılığı, yaşam koçluğu ya da makyaj sanatçılığı gibi 33 farklı kategorideki bireysel girişimcilik trendlerini inceledi. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin hizmet alanında en büyük platformu Armut, bireysel girişimcilik olarak tanımlanan, butik pastacılık, fotoğrafçılık, köpek eğitmenliği, web sitesi tasarımcılığı, yaşam koçluğu ya da makyaj sanatçılığı gibi 33 farklı kategorideki bireysel girişimcilik trendlerini inceledi.

İşlerini büyütmek, ek gelir elde etmek ya da kendi patronu olmak isteyen bireysel girişimciler için en uygun platformlardan olan Armut’un verilerine göre, bu yıl en çok köpek eğitimi talep edildi ve en yüksek yıllık ortalama kazanç 29 bin TL ile yine bu kategorinin oldu. 1 Ekim 2018-30 Eylül 2019 tarihleri arasındaki verilere göre son 1 yılda bu kategorilere %20’lik bir artışla toplamda 113,738 talep geldi. Geçen yıla oranla Düğün Fotoğrafçılığı taleplerinde %27’lik düşüş dikkat çekerken, yeni trendin ise %80’in üzerindeki artışla Bahçe ve Çim Bakımı olduğu gözlemleniyor.

Bireysel Girişimciler Yaptıkları İşlerden Mutlu

Bireysel girişimci olarak tanımlanan kategorilerde hizmet verenlerin arasında tekrarlanan araştırmaya göre hizmet verenlerin ağırlıklı olarak 25-34 yaş arasında lisans eğitimi alan kişilerden oluştuğu ve %89’unun yaptığı işlerden mutlu olduğu görülüyor. Geçen senenin araştırmasında bu oran %83’tü. Kadınlar, ağırlıklı olarak ürettikleri, insanları mutlu ettikleri ve insanlara yardım ettikleri için; erkekler ise yaratıcılıklarını kullandıkları, yeni insanlar tanıdıkları ve esnek çalışabildikleri için mutlu olduklarını belirtiyor. Araştırma sonuçlarına göre bireysel girişimciler 5 yıl sonra da alanlarında çalışmaya devam etmek ve işlerini büyütmüş olmayı hedefliyorlar.

İllere Göre Talepler Farklılık Gösteriyor

Türkiye’nin 81 ilinden de talep alan bireysel girişimcilik kategorisindeki hizmetler şehirlere göre farklılık gösteriyor. Bu yıl %17 artışla 51 bin 253 talebin geldiği İstanbul’da en çok butik pasta ve kurabiye hizmeti talep edilirken, %10 talep artışı gözlenen Ankara ve %9 artış gözlenen İzmir’de en çok köpek eğitmenliği talebi geldi.

En çok talep edilen hizmetlere bakıldığında ilk 3’te köpek eğitimi, butik pasta ve kurabiye yapımı ve dış çekim fotoğraf görülüyor. Geçtiğimiz yıla göre web site yapımı, grafik tasarım ve bahçe/çim bakımı kategorilerinin taleplerinde gözle görülür artış sağladı.

En Çok Kazanan Bireysel Girişimciler

Armut’ta bireysel girişimci olarak hizmet verenlerin bu yıl en fazla kazananlarına bakıldığında ürün ve katalog fotoğrafçılarının yıllık 52 bin TL’ye, köpek eğitmenlerinin yıllık 46 bin TL’ye, web tasarım ve programlamacıların yıllık 39 bin TL’ye kadar kazanç sağlayabildikleri görüldü.

Armut’un verilerine göre binden fazla talep alan bireysel girişimcilik kategorileri içerisinde en pahalı hizmetler, “Android Uygulama Geliştirme” (Ortalama 8301 TL), “Web Tasarım ve Programlama” (Ortalama 2832 TL) ile “Web Site Yapımı” (Ortalama 2286 TL) hizmetleri oldu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor