Başarıya Giden Yolda Kaçınmanız Gereken 8 Davranış

Başarıya giden yolda izlenmesi gereken birçok adımın olduğu hep söylenir. Gelin biz bu sefer yapmanız gereken değil de yapmamanız gerekenler ile başarı basamaklarını tırmanmayı deneyelim. İşte başarı için kaçınmanız gereken 8 huy.

Başarıya giden yolda izlenmesi gereken birçok adıma, bunca yola, bunca yazılıp çizilene rağmen insanlar kendilerini hala daha nasıl başarısız bulabiliyorlar? O kadar fazla öneriden birkaç tanesini niye kendilerine uyarlayıp, kendi başarıları için en doğru yolu bulmaya çalışmıyorlar?

Bu sorulara verilebilecek birçok cevap arasından olasılığı en yüksek olanlar, belki korktuklarından, belki de birkaç denemenin yeterli olacağını düşündüklerinden olsa gerek.

O halde farklı bir yöntem ile başarıya ulaşmaya ne dersiniz? Gelin bu sefer yapmanız gereken değil de, yapmamanız gerekenler ile başarı basamaklarını tırmanmayı deneyin. Kim bilir, belki de başarısızlığın tüm dostlarını hayatınızdan çıkararak hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

  1. Kendinizi başkaları ile kıyaslamak hayatınız boyunca kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerden birisidir aslında. Öyle gözüküyor olsa bile hiç kimse mükemmel değildir.
  2. Yeniden deneme korkusu başarıya yaklaşmanıza değil başarıdan uzaklaşmanıza neden olacaktır. Tekrar tekrar denemekten asla vazgeçmeyin! Gelmiş geçmiş en başarılı insanlar ilk denemelerinde vazgeçmiş olsalardı şu anda hala Ortaçağ’ı yaşıyor olabilirdik.
  3. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüklerine önem vermekten vazgeçin. Bunu yapabildiğiniz gün kendinizi ne kadar rahat hissedeceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
  4. Başaramama korkusu içinizi kemirse bile siz ona aldırış etmeyin ve bu korkunuzdan bir an önce kurtulmaya çalışın. Sizin başarısızlığınız dünyanın sonunu getirmeyecektir.
  5. Kararsızlıklar başarıya giden yolda sizlere destek değil köstek olacaktır. En kötü karar kararsızlıktan iyidir.
  6. Keşkelerin sizleri sadece mutsuzluğa iten kelimeler ve düşünceler topluluğu olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Ne kadar çok isteseniz de zaman makinesi bulunmadığı sürece keşkelerinizi değiştiremeyeceksiniz.
  7. Umutsuzluklar başarısızlıkların en iyi dostlarındandır. Dolayısıyla bu düşünceden tamamen sıyrılmalısınız. Umutsuzluğa kapılmayarak başarıya olan inancınızı artırabilirsiniz.
  8. Kendinize inanmamak sadece başarısızlığa değil, hayatınızda atacağınız her adıma engel olacaktır. Birçok insanın ne zorluklarla neler başarabildiklerini her fırsatta aklınıza getirin.

Yukarıda sıralanan huy ve korkularınızdan vazgeçerek, ters yönden de olsa, başarıya giden yolda kendi adımlarınızı yaratabilir, sizler de başkalarına örnek teşkil edebilirsiniz.

Uplifers kaynaklı alıntı makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor