Sağlık Teknolojilerinin Geleceği HIMSS’19 Eurasia’da Konuşulacak

Türkiye ve bölge ülkeler için sağlık bilişim sektörünün nabzı, 30 Ekim - 1 Kasım 2019 tarihleri arasında, İstanbul Pullman Hotel’de, HIMSS’19 Eurasia’da atacak. Detaylar haberimizde..

Sağlık bilişimi alanında dünyanın örnek aldığı başarılara imza atan Türkiye, HIMSS’19 Eurasia ile uluslararası arenada marka değerini yükseltmeye devam ediyor. Türkiye ve bölge ülkeler için sağlık bilişim sektörünün nabzı, 30 Ekim - 1 Kasım 2019 tarihleri arasında, İstanbul Pullman Hotel’de, HIMSS’19 Eurasia’da atacak.

Türkiye’nin en büyük sağlık bilişim etkinliği olan HIMSS Eurasia, Türkiye’yle birlikte bölge coğrafyadaki Avrupa, Asya, Afrika ve Balkanları hedefleyen vizyonu ile hem yabancı ziyaretçi ve katılımcılar hem de uluslararası konuşmacılar anlamında çeşitliliğini artırıyor. T.C. Sağlık Bakanlığı ve HIMSS ABD işbirliği ile 65 bölge ülkelerinin Sağlık Bakanlıkları, Türkiye’den Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve özel hastaneler olmak üzere tüm sağlık yöneticileri ve sağlık bilişimi profesyonellerinin katılımı ile düzenlenen etkinlik, Türkiye’den uzman konuşmacıların yanı sıra dünyaca ünlü uluslararası konuşmacılarla da ilgi odağı olacak.

“Türkiye Sağlıkta Dijital Dönüşüm Başarısı ile Bölge Ülkelere Öncülük Edecek”

Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve tecrübesi ile bölge ülkelere öncülük edeceğinin altını çizen T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Sağlık alanında dünyanın örnek aldığı başarılara imza atan Türkiye, sağlıkta dijitalleşme konusunda kat ettiği mesafe ile gelişmiş Batı ülkeleri arasından sıyrılarak Avrupa lideri olmayı başarmıştır” dedi. Bu yıl itibari ile HIMSS EMRAM derecelendirmelerinde Türkiye’nin 2 adet seviye 7 ve 164 adet seviye 6 hastane ile tüm Avrupa ülkelerini geride bıraktığını söyleyen Koca, Türkiye’nin, aynı kararlılık ve hızla Sağlıkta Dijital Dönüşüme devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin sağlık alanında gösterdiği performans ve dijital hastanecilik konusunda aldığı yolun uluslararası alanda da dikkat çektiğini vurgulayan Bakan Koca, “Başarısı ve tecrübesi ile bölge coğrafyasındaki ülkeler için iyi bir örnek ve lider konumda olan ülkemizin küresel alanda gücünü artırmasında HIMSS Avrasya Konferansı’nın da büyük ölçüde katkı sağlayacağını umuyorum.Bu kapsamda; Avrasya bölgesinden 65 ülke Sağlık Bakanı ve üst düzey heyetini, Bakanlığımızın davetlisi olarak, HIMSS Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı kapsamında Ekim ayında İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. Sağlıkta Dijital Dönüşüm Başarımızın dünyaya anlatılması ile Türkiye’nin Sağlık Turizmi potansiyeli ve Sağlık Bilgi ve Endüstrisi ihracat kapasitesi de katlanarak artacak, bu alanda ekonomik hedeflerimize daha çabuk ulaşacağız” diye konuştu.

Bölge Ülkelerin Delegasyonları ile İşbirliği Görüşmeleri Yapılacak

Ekspoturk ve Satur organizasyonu ile gerçekleşen HIMSS’19 Eurasia, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın daveti ile 65 ülkenin delegasyonunu ağırlamaya hazırlanıyor. Hem ziyaretçileri hem de katılımcıları için uluslararası yeni iş fırsatları sunan HIMSS’19 Eurasia, eğitim programları, nitelikli konuşmacılar ve paneller, yuvarlak masa toplantıları, çalıştaylar ve çevre ülkelerden yabancı sağlık yöneticileri ile işbirliği görüşmeleri ve yeni iş fırsatları ile sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak.

HIMSS’19 Eurasia Zengin Konferans İçeriği ile Dikkat Çekiyor

  • Geleceğin teknolojileri hayatımızı nasıl değiştirecek?
  • Sağlıkta yapay zekanın geniş çaplı kullanımına hazır mıyız?
  • Birbirleri ile ve sistemlerle bağlantılı araçlar ve iletişim ağları sağlığı nereye taşıyacak?
  • HIMSS olgunluk modelleri hangi kuruma nasıl katkılar sağlar?
  • Bakım ve hizmet süreçlerinde bilişimin sağlayacağı avantajlar neler?

Sağlık teknolojilerinin geleceği, yapay zeka, siber güvenlik, blokchain, veri güvenliği gibi zengin konferans içeriği ile dikkat çeken HIMSS’19 Eurasia’da geleceğe dokunan, geleceği değiştirebilecek sağlık teknolojileri öne çıkacak.

“Dijital Hastane” Alanı Örnek Nitelikte

Ziyaretçilere hastanelerin dijital süreçlerinde çözümün parçası olan yazılım, donanım, cihaz ve teknolojik ürünlerin kullanımı ve uygulamalarını örnekleri ile tecrübe etme imkanı sunan “Dijital Hastane” alanında, hasta güvenliğini ve kişisel verilerin mahremiyetini önceleyen, sağlık profesyonellerinin hasta bakımı ile ilgili işlerini kolaylaştırarak hastaya daha iyi ve kaliteli zaman ayırmasını sağlayan sistemler paylaşılacak.

HIMSS’19 Eurasia hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.himsseurasia.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor