İşin Cinsiyeti Olmaz, Ustası Olur Diyen Proje: Kadın Ustalar

Red Bull Amaphiko, platformda yer alan girişimlerin hikayelerini ‘Sosyal Faydalılar’ video serisi adıyla yayınlıyor. Serinin son konuğu ise ‘Kadın Ustalar’ projesi oldu. Detaylar haberimizde..

Yaşadıkları toplumun sorunlarına çözüm arayan sosyal girişimcilerin projelerini geliştirmelerine destek olan Red Bull Amaphiko, platformda yer alan girişimlerin hikayelerini ‘Sosyal Faydalılar’ video serisi adıyla yayınlıyor. Serinin son konuğu ise ‘Kadın Ustalar’ projesi oldu.

Serinin son konuğu olan ‘Kadın Ustalar’ projesi, neredeyse tamamı “erkek mesleği” sanılan onlarca iş kolunda mesleki eğitiminden başlayıp istihdama uzanan süreçte kadınlara destek veriyor. Kadınların gerçek gücünün; yeteneğinin, çalışma azmi ve titizliğinin en az erkekler kadar mevcut olduğunu göstermek adına yola çıkan Seyhun ve Sibel Ayhan’ın projesi Kadın Ustalar, kadınların çeşitli iş kollarında eğitim almasını ve istihdam edilmesini amaçlıyor.

78 ilde 20 bini aşkın kadına ulaşan proje kapsamında eğitim verilen meslek dalları arasında; seramik döşeme, laminant parke, beyaz eşya teknik servisi, bina cam filmi montajı gibi 43 meslek var. Mesleklerin gerekliliklerine göre süresi üç gün ila dört ay arasında değişen eğitimleri; ilgili mesleğin sponsoru olan şirketleri veriyor. Ücretsiz olarak sağlanan bu eğitimlere başvurmak da ücretsiz ve basit. Adayların yalnızca çalışmaya kararlı olmaları yeterli.

Kadın Ustalar’ın hikayesi, sistemlerinin nasıl çalıştığı ve bugün birer kadın usta olan katılımcıların gözünden yapılan Red Bull Amaphiko belgeseli ‘İşin Cinsiyeti Olmaz, Ustası Olur: Kadın Ustalar’ www.redbull.com/tr-tr/kadin-ustalar-sosyal-girisim-video adresinde yayında.

Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ise www.kadinustalar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor