Kadın Girişimciler Akademisi 4. Dönem Başvuruları Başladı

Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla 2016 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’nin 4 dönem başvuruları başladı. Kadın girişimcilere işlerini büyütme konusunda rehberlik yapan ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’ne, 20 Eylül’e kadar başvurulabilir. Detaylar

Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla 2016 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’nin 4. dönem başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 20 Eylül 2019.

Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun sürdürülebilir büyüme için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı ve daha fazla kadının iş gücüne katılımını destekleyen iş modellerine olan inancıyla kurduğu ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi (KGA), bu yıl da kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek olmaya devam edecek.

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde; girişimcilik, kadına destek ve eğitime odaklanan ÜNLÜ & Co, kuruluşunun yirminci yılını kutladığı 2016’da Endeavor ve GİRVAK desteği ile Kadın Girişimciler Akademisi’ni hayata geçirdi. Akademi kapsamında her yıl seçilen 20 kadın; 9 ay boyunca iş planı oluşturmaktan, dijital pazarlamaya, nakit yönetimi ve borç finansmanından, liderliğe kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan temel konularda eğitimlerden geçiyor. Eğitimler mentorluk, ActionCOACH desteği ile verilen 6 aylık işletme koçluğu programı, networking ve yatırımcı buluşmaları ile destekleniyor.

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile bugüne kadar 60 kadına iş fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda destek olduklarını belirten ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “ÜNLÜ & Co olarak kuruluşumuzdan bugüne kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye önem verdik. Ekonomik büyüme ve kalkınmada da kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğin desteklenmesinin önemli bir payı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz program çerçevesinde bu yıl da iş dünyası ve yatırımcılarla bir araya getirdiğimiz networking davetleri, mentorluk, işletme koçluğu ve eğitimler ile kadın girişimcilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Kadın Girişimciler Akademisi ile hedefimiz; kadınlara gereksinim duydukları her konuda tam donanımlı bir rehberlik yaparak kariyer yolculuklarında onları cesaretlendirmek” şeklinde konuştu.

Akademiye Her Yıl 20 Kadın Girişimci Seçiliyor

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi kapsamında ÜNLÜ & Co yöneticileri, girişimci kadınlara bilgi ve deneyimlerini aktararak, kadınların ekonomik alanda güçlenmelerine ve ekonomiye katkı sağlamalarına kılavuzluk ediyor. ÜNLÜ & Co, Kadın Girişimciler Akademisi kapsamında katılımcılara; eğitim, mentorluk, işletme koçluğu, networking ve yatırımcılar ile buluşma fırsatları sunuyor.

Her yıl 20 kadın girişimcinin seçildiği ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi, 2016 yılından bu yana 60 kadın girişimciye destek oldu. 

Katılım İçin Gerekli Kriterler Neler?

Başvuracak adayların sağlaması gereken kriterler ise şöyle:

Şirketin;

  • Kuruluşunu tamamlamış ve ilk faturasını kesmiş olması,
  • 0-5 yıldır faaliyet göstermesi,
  • Kurucularından en az birinin kadın olması,
  • Programa katılacak kurucu/ kurucu ortağın kadın olması ve 9 ay sürecek programın tamamına katılacağını taahhüt etmesi gerekiyor.

Katılımın ücretsiz olduğu programın sonunda ise hisse aktarımı gibi ek şartlar bulunmuyor.

2020 Sonuna Kadar Hedef: 100 Mezun

ÜNLÜ & Co’nun 4 yıl önce kurduğu KGA’da 2020 sonuna kadar toplam 100 mezuna
ulaşılması hedefleniyor.

Öte yandan ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından biri olma özelliğini taşıyor.

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.unluco.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor