Teknoloji Festivali, Ankara'da Ziyaretçilerini Şaşırtıyor

Yarının teknolojisini bugünden görmek isteyen meraklılar, ANKAmall’da yer alan ‘Teknoloji Festivali’ne akın ediyor.7 Eylül tarihinde başlayan Teknoloji Festivali, birbirinden ilgi çekici ve yeni teknolojilerle misafirlerini ağırlıyor. Detaylar haberimizde..

Yarının teknolojisini bugünden görmek isteyen meraklılar, ANKAmall’da yer alan ‘Teknoloji Festivali’ne akın ediyor.7 Eylül tarihinde başlayan Teknoloji Festivali, birbirinden ilgi çekici ve yeni teknolojilerle misafirlerini ağırlıyor. 

Kahve yapan robotik kolundan, yapay zekaya karşı kendi kendine hareket eden taşlarla oynanan satranca; artırılmış gerçeklik gözlüğüyle gerçek dünyadan ayrılmadan yaşanan sanal dünyadan, havada duran saksı ve havada durup temassız olarak elektriği iletebilen ampule, eldiven telefona kadar gelecek teknolojilerin yer aldığı stantlar ziyaretçilere heyecan verici deneyimler yaşatıyor.

Çocuklar İçin Atölye Çalışmaları

Festivalde çocuklar için düzenlenen atölye çalışmaları da çocukların küçük yaştayken gelecek teknolojileri deneyimlemesine olanak sağlıyor. Elektriksel sistemlerin nasıl geliştiğini anlatıldığı atölye çalışmaları çocukların da büyüklerin de ilgi odağı oluyor. Bunun yanı sıra 3D gözlükler sayesinde çocukların hayal ettikleri dünyayı yaşamaları sağlanıyor. Yine robot uygulamalarıyla çocukların el göz koordinasyon sistemlerini geliştirmek için hızlı, sistematik ve istatistiksel olarak beyinlerinde bir döngü oluşturulabiliyor.

En Büyük İlgi Bella’ya

Festivalin ilk iki gününde yapay zeka köpeği Bella, en ilgi çeken teknoloji oldu. 20 adet komut bilen, diğer robot köpeklerle bağlantılı olarak bir köpeğe bir komut öğretildiği zaman otomatik olarak algılayan, duygusal, çok sevildiğinde şımarıp ilgi görmeyince küsüp söylenen hiçbir şeyi yapmayan Bella’yı, 7’den 70’e her ziyaretçi yakından takip etti.

Festival 22 Eylül’e Kadar Devam Edecek

Günlük hayatı kolaylaştıracak teknolojilerin konseptler halinde sunulduğu festival, 22 Eylül tarihine kadar 13.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor