Lojistik Sektörü İçin TIRPORT ve Mobiliz’den Dev İşbirliği

TIRPORT ve Mobiliz firmaları arasında, lojistik sektörü için geçtiğimiz günlerde işbirliği imzalandı. İmzalanan anlaşmayla, Mobiliz kurumsal müşterileri, TIRPORT’un yük takip ve lojistik operasyon yönetimi hizmetlerine erişebilecek. Detaylar haberimizde..

TIRPORT ve Mobiliz firmaları arasında, lojistik sektörü için geçtiğimiz günlerde işbirliği imzalandı. İmzalanan anlaşmayla, Mobiliz kurumsal müşterileri, TIRPORT’un yük takip ve lojistik operasyon yönetimi hizmetlerine erişebilecek. 

Lojistik operasyon yönetimi ve yük takibi konusunda dünya çapında dijital çözümler üreten TIRPORT, gelecek 3 yıl içinde 250 bin aktif kamyoncuya ulaşmayı hedefliyor. Araç Takip Sistemi Mobiliz ise, onlarca ülkede, 400 binin üzerinde araca uçtan uca araç takip çözümleri sunuyor.

Mobiliz müşterisi olan lojistik şirketleri, kamyoncu kooperatifleri, forwarder’lar yük sahibi fabrikalar, ithalatçı ve ihracatçı firmalar, lojistik operasyonlarını, TIRPORT’un aplikasyon gücüyle akıllı telefonlarından yönetebilecekler. Ayrıca, Mobiliz müşterileri, kendi filosu dışında spot pazardan kısa süreli tedarik ettiği kamyonları ve yüklerini de, TIRPORT YükCepte uygulaması ile takip edebilme imkanına kavuşmakta. Özetle, iki kurum arasındaki işbirliği sayesinde, araç takip cihazı takılmayan araçların ve taşımaların, TIRPORT App gücüyle yönetilebilmesi olanaklı hale gelmekte.

Her Gün 600 Kamyon Yük Alıyor; Bir Gündeki Taşımaların Bedeli 1 Milyar TL’yi Aşıyor

Taşımanın %92’sinin karayoluyla yapıldığı Türkiye, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahip. Türkiye’de, 850 bin kamyon yollardadır. Her gün ortalama 600 bin kamyon yük alıyor ve ortalama 285 kilometre taşıma yapılıyor. 2 bini aşkın lojistik firmasının faaliyet gösterdiği pazarda, bir günde gerçekleşen taşımaların bedeli yaklaşık 1 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşiyor. Yollardaki kamyonların %10’unda bile araç takip sistemi yok. Diğer taraftan, trafikteki kamyonların, sadece %5’i lojistik firmalarına ve üretici şirketlere ait. Geri kalan %95’inin sahipliği ise bireysel. Lojistik firmaları %90’lar seviyesinde, spottan kamyonlar bularak, onlara yük vermekte. Bu durum, taşımanın ve yükün güvenliği açısından, birçok riski de bünyesinde barındırmakta. Gecikmeler, teslimat raporlamaları, hırsızlıklar gibi birçok konu sektörü zorlamakta.  

TIRPORT, lojistik operasyon yönetimi ve yük takibi konusunda dünya çapında dijital çözümler üretiyor. TIRPORT’un geliştirdiği teknolojiler, araç takip sistemleriyle ya da araçlardaki OBD portlarla konuşabiliyor, mobil aplikasyonlarla taşımanın her evresi gerçek zamanlı ve konum tabanlı raporlanabiliyor. TIRPORT sayesinde, lojistik firmaları ve yük verenler, taşımayı cepten yönetirken; yüklerini ve teslimat süreçlerini canlı bir şekilde izleyebiliyorlar. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.098 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, Girişimci Ekosistemi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor