Endeavor Girişimcilerine Global Program: Endeavor Outliers

Endeavor’ın yeni başlattığı Outliers etkinliğinin ikincisi San Francisco’da gerçekleşti. Peki Endeavor Girişimcileri arasından dünyada en başarılı %5’lik dilimin katılmaya hak kazandığı Endeavor Outliers nedir ve girişimciler için ne anlam ifade ediyor? Detaylar haberimizde..

Endeavor’ın yeni başlattığı Outliers etkinliğinin ikincisi San Francisco’da gerçekleşti. Etkinliğe Türkiye’den Endeavor Girişimcileri Fırat İşbecer (Commencis) Hande Çilingir (Insider) katıldı. Geçtiğimiz senelerde ise Barbaros Özbugutu ve Nevzat Aydın da etkinlik katılımcıları arasındaydı.

Bu etkinlik ve dolayısıyla Outliers konseptinin ortaya çıkması, Scaleup şirketlerin büyümesine odaklanan Endeavor için de farklı bir anlam taşıyor. Endeavor, 2017 yılında 20. Senesini kutladı. Bu süre içinde, ilk zamanlarda seçilen veya çok hızlı büyüme gösteren Endeavor Girişimcileri, Scaleup şirketlerin ihtiyaçlarının ötesinde farklı desteklere ihtiyaç duymaya başladı. Bu sebeple bu şirketler “Outliers” olarak tanımlanmaya başlandı. Artık, Scaleup şirketlerin seviye bazında yaşadıkları zorluklar ve ihtiyaçları arasında da bariz bir ayrışma görülüyor. Bugün Endeavor, 35 pazar’dan 1800’ün üstünde girişimciyi destekliyor. Outliers ile ise istikrarlı ve olağandışı büyüme gösteren, kendi ekosistemlerinde ciddi bir etki yaratmış girişimcileri ağırlıyor.

Endeavor Outliers Nedir? Girişimciler İçin Ne Anlam İfade Ediyor?

Peki Endeavor Girişimcileri arasından dünyada en başarılı %5’lik dilimin katılmaya hak kazandığı Endeavor Outliers nedir ve girişimciler için ne anlam ifade ediyor? Bu sorulara Endeavor Girişimcileri Fırat İşbecer ve Hande Çilingir cevap verdi.

Outliers, Endeavor’ın tüm dünyadan top %5 girişimcilerini ağırlıyor ve ileri aşama ve olağan dışı hızda büyüyen girişimcilerine yönelik içerikler sunuyor. Sizce bu aşamadaki girişimciler hangi alanlarda desteğe ihtiyaç duyuyor? Outliers sizi bu anlamda nasıl tatmin etti?

Fırat: Süratle büyüyen Endeavor firmalarının bu büyümeyi sürdürülebilir hale getirmeleri çok kritik.  Bunun için birçok alanda desteğe ihtiyaçları var. Özellikle organizasyon, küresel operasyonlar, pazarlama ve liderlik alanında dışarıdan destek ve ilham almamız gerekiyor. Outliers, benzer hedeflere ulaşmaya çalışan, yerel ve global ölçekte fark yaratmış Endeavor girişimcilerini bir araya getirerek çok özel bir topluluk (community) oluşturmayı başardı. Bu topluluk birlikte geçirdiği 2-3 günde birbirlerinden çok şey öğrendi. Öte yandan daha önce olağan dışı hızda büyümüş ve belirli başarılara ulaşmış dünya çapında girişimcilerle de bir araya gelerek müthiş bir eğitim aldık. Bana en büyük iki faydası Outliers community’nin bir parçası olmam ve çok değerli bir eğitim, ilham sürecinden geçmem diyebiliriz.

Hande: Özellikle, start-up’tan scale-up’a geçiş dönemindeki, hyper-growth girişimciler için çok değerli bir organizasyon. Bu dönemdeki liderlik challange’larından tutun, yönetim kurulumuzla olan iletişime kadar, bir çok farklı konuda, sizlerle aynı seviyedeki diğer şirketlerin kurucuları ile bir araya gelip, deneyimli mentörlerle seanslar yapmak çok faydalıydı. Özellikle, 7-8 kurucunun, süperstar bir kurucu ile yaptığı kapalı seanslar bizim için çok özeldi.

Etkinlikten en çok aklınızda kalan ani/konu/içerik nedir?

Fırat: Misafir konuşmacılar çok ilham verici konuşmalar yaptılar, SAP Concur kurucusu Rajeev Singh‘in yaptığı konuşma çok iyiydi. Singularity University’den Pascal Finette‘in fütüristik sunumu çok ilgi çekiciydi.

Hande: Özellikle, people retention konusundaki içerikler, hem en çok üzerine düşündüğümüz konu olduğundan, hem de her kurucunun cevabını aradığı sorular olduğundan, en fazla akılda kalan konulardı.

Sizce kısa ve uzun vadede kişisel ve profesyonel olarak en çok faydalanacağınız noktalar ne olacak?

Fırat: Outliers’da diğer outliers girişimcilerinden duyduğum bazı yönetim ve iletişim yöntemlerini hemen uygulamaya aldım. Outliers’da önemini daha çok anladığım, Şirketimin değerleri, misyonu ve vizyonu üzerine hemen bir atölye organize ettim.

Hande: Özellikle, Survey Monkey CEO’su ile yaptığımız kapalı seanslarda sorulan, üst düzey yönetici alımı, kültür ve büyüme hakkındaki sorular ve tartışmalardan çıkardığımız cevaplar, hem kısa hem uzun dönemde, hem biz hem de VP’lerimiz için çok faydalı olacak. Bizler gibi, global bir operasyon yöneten teknoloji şirketlerinin, scale-up döneminde, dünyadaki diğer kurucularla  birlikte, böyle bir programın parçası olmak, bugüne kadarki en faydalı deneyimlerimizden biriydi.

Endeavor Outliers hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.endeavor.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor