Burs Arayan Gençler İçin Platformu Girişimi: Bursverenler!

Eğitime verilecek desteğin arttırılması ve bunun fırsat eşitliği çerçevesinde sürdürülebilir olması için tasarlanan Bursverenler Platformu; daha fazla gencin burs olanaklarından kolayca yararlanmasını sağlamak amacıyla kuruldu.

Teknolojiyi kullanarak burs arayan ile burs verenler için son derece kapsamlı ve güvenli bir açılım sunan bursverenler.org platformu, Yücel Kültür Vakfı tarafından 27 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Dedeman Otel’de gerçekleştirilen bir toplantıda Türkiye’nin önde gelen sivil topluk kuruluşu yetkililerine tanıtıldı.

Burs arayan gençlerle burs veren sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında birleştiren bir platform yaratan vakıf, bu platform ile daha fazla gencin burs olanaklarına kolayca ulaşmasını sağlarken, diğer yandan bireysel bağışçılara ve burs vermeyi planlayan köklü kurumlara da çok büyük kolaylıklar getiriyor.

Eğitime verilecek desteğin arttırılması ve bunun fırsat eşitliği çerçevesinde sürdürülebilir olması için tasarlanan bursverenler.org platformu, daha fazla gencin burs olanaklarından kolayca yararlanmasını sağlamak, bireylerin ve kurumların STK’lara bağış desteğini arttırmak ve toplumda eğitime bağış bilincini yaygınlaştırmak amacı ile hayata geçirildi.

Bu platformda tek bir noktadan burs arayan on binlerce gence ulaşabilen burs verenler, aradıkları kriterlere göre seçim yapıp kendi listelerini oluşturabiliyor. Burs başvurusu yapan gençlerin doldurdukları ve kişisel veri güvenliği garanti altına alınan formlar, bireysel etkilerden bağımsız olarak tamamen objektif bir şekilde sistemin kendi algoritması içinde puanlanıyor. Buna göre bursa en çok ihtiyaç duyan genci hızlıca tespit etmek mümkün hale geliyor.

Bursverenler.org sitesi tanıtım toplantısında konu ile ilgili açıklama yapan Yücel Kültür Vakfı Genel Sekreteri Haluk Kula, “Vakfımız, geleceğimizin emanetçileri gençlerimizin gelişimini desteklemek amacıyla kuruluşundan bu yana on binlerce gence burs imkânı sağlamıştır. Bizim gibi burs veren sivil toplum kuruluşları için burs vereceği doğru kişiyi seçmek her zaman çok önemli bir konudur. Bu nedenle burs arayan gençleri, dolduracağı kapsamlı tek bir form ile yüzlerce burs verenle buluşturma imkânı yaratan bu platformu kurduk. İlköğretimden doktora seviyesine kadar burs imkanı sağlayan bu platformda, burs talebinde bulunan kişiler son derece detaylı bilgilerini sisteme giriyor. Toplam 122 soruya verdikleri cevaplar ve bunun yanında ayrıca doldurabilecekleri özel alanlar sayesinde burs verecek kurumların bu kişileri çok daha yakından tanımaları sağlanıyor. Burs verecek STK’lar bu platform üzerinden on binlerce gencin detaylı formlarını kendi kriterlerine göre filtreleyerek kendileri için en uygun bursiyeri seçebiliyor. İlkokuldan doktora aşamasına kadar temel bazı kişisel bilgiler değişmediği için bu platforma 1 kez giriş yapan birisi, eğitim hayatı boyunca sistemde kalarak yeni koşullarına göre güncelleme ve eklemeler yapabilir, nitekim evrak peşinde koşmadan, ekstra kargo parası ödemeden sadece resmini çek / tara / yükle yöntemi ile bilgilerini güncelleyebilir. Böyle çevreci bir yaklaşım ile burs arayan çocuk ve gençlerin burs veren kuruluşlar, başvuru tarihleri, kriterleri gibi birçok bilgiyi tek bir çatı altında toplu halde görebilmesi çok önemli. bursverenler.org, ayrıca bireysel bağışçılar için de bağış yapabilecekleri STK’ları tek bir çatı altında görmelerini sağlayan güvenli bir platformdur. Bireysel bağışçılar bu kanaldan burs veren vakıf ve derneklerin şartlarını, burs detaylarını inceleyip site üzerinden doğrudan o kuruma bağışta bulunabilir” dedi.

bursverenler.org platformunun ticari bir işletme olmayıp 50. Yıllık Yücel Kültür Vakfı'nın bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna değinen Yücel Kültür Vakfı Genel Sekreteri Kula, bilgi ve belgelerin burs veren kurumlara aktarımları sırasında, kanunlar çerçevesinde maksimum güvenlik tedbirlerinin alındığını, sitenin KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) çerçevesinde resmi kuruluş olan VERBİS üyesi olduğunun altını çizdi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor