Avrupa İnovasyon Konseyi KOBİ Aracı Programı Güncellendi!

Avrupa Komisyonu, Ufuk2020 Avrupa İnovasyon Konseyi Çalışma Programı'nı 2019-2020 yılları için güncelledi ve bu kapsamda EIC çatısı altındaki programlara toplamda 2 Milyar € tahsis etti. Detaylar haberimizde..

Avrupa Komisyonu, Ufuk2020 Avrupa İnovasyon Konseyi Çalışma Programı'nı 2019-2020 yılları için güncelledi ve bu kapsamda Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) çatısı altındaki programlara toplamda 2 Milyar € tahsis etti. 

Avrupa İnovasyon Konseyi Pilot Programı ile KOBİ’lerin inovasyon potansiyellerinin geliştirilmesine destek verilerek inovatif fikirlerin hızlı ve etkin bir şekilde pazara aktarılması, uzun vadede Avrupa’nın endüstriyel rekabetçiliğinin artması, ekonomik büyüme ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanıyor.

Program dahilinde, Pathfinder (FET Open ve FET Proactive) ile radikal ve yenilikçi teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan iddialı ve riskli işbirliğine dayalı araştırma projeleri desteklenecek. Accelerator (KOBİ Aracı Faz 2) ile inovatif KOBİ'lere en az TRL 6 seviyesinde olan projeleri için Avrupa ve küresel pazarlardaki ölçeklendirmelerini hızlandırmak amacıyla destek verilecek. Güncellenmiş çalışma programı, bir sonraki mevcut Ufuk Avrupa 2021-2027 Programı’na referans olacak nitelikte.

Ayrıca Çalışma Programı’nın güncellenmiş versiyonunda yapılan önemli değişiklikler arasında şunlar yer almakta:

  • KOBİ Aracı Faz 1 programının son başvuru tarihi 5 Eylül 2019 olacak, daha sonra Faz 1 tamamen kapatılacak.
  • KOBİ Aracı Faz 2’ye (EIC Accelerator) 9 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni bir finansman seçeneği getirilecek. Bu seçeneğe göre program “sadece hibe” veya “hibe ve özel finansman karışımı” (blended finance) seçenekleri ile devam edecek.
  • 5 Haziran'dan sonraki Faz 2 (EIC Accelerator) başvuru tarihleri için KOBİ'lerin ortaklı başvuru seçeneği kaldırılacak, bu tarihtan sonra programa KOBİ'lerin tek başlarına başvurmaları geçerli olacak.
  • Yeni eklenen seçeneklerin ayrıntıları önümüzdeki günlerde  Avrupa Komisyonu tarafından açıklanacak.

Güncellenmiş Ufuk2020 Avrupa İnovasyon Konseyi Çalışma Programı hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor