TÜSİAD SD2 Programı 2019 Yılı Başvuruları Başladı!

TÜSİAD SD2, 2. yılında teknoloji kullanıcıları ve teknoloji tedarikçilerini bir araya getirmeye devam ediyor. 2019 dönemi çağrıları başlayan TÜSİAD SD2 programı için son başvuru tarihi 26 Temmuz 2019. Detaylar haberimizde..

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (TÜSİAD SD2), 2. yılında teknoloji kullanıcıları ve teknoloji tedarikçilerini bir araya getirmeye devam ediyor. 2019 dönemi çağrıları başlayan TÜSİAD SD2 programı için son başvuru tarihi 26 Temmuz 2019.

TÜSİAD SD2 Türkiye'de “Sanayide Dijital Dönüşüm” teması ile oluşturulan ve teknoloji kullanıcıları ile teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren ilk kapsamlı program olma niteliğini 2.yılında da taşımaya devam ediyor. TÜSİAD SD2, sanayinin dijital dönüşümü sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi hedefi ile: üretim süreçlerinde teknolojiyi kullananlar ile teknolojik çözüm sağlayanları buluşturuyor; teknoloji tedarikçi kapasitesinin tanıtılmasını ve teknoloji üretimini destekliyor; teknolojik dönüşüm planlamaları için ilham olacak iyi uygulama örneklerini ortaya koyuyor.

Türkiye'de alanında lider 18 teknoloji kullanıcısı şirket (Assan Hanil, Bayer, Brisa, Çimsa, Ditaş, Ekoten, Enerjisa, Ford Otosan, Kastamonu Entegre, Kordsa, Migros, Nobel İlaç, Norm Civata, Organik Kimya, Securitas, Tab Gıda, Tofaş, Umur), teknoloji tedarikçilerinin çözüm önerilerini bekliyor. Çalışan prototipi olan, mikro, küçük ve orta ölçekli tüm teknoloji tedarikçileri 26 Temmuz 2019 tarihine kadar programa başvurabilir.

2018 döneminde 13 teknoloji kullanıcısı ile yüzlerce başvuru arasından eşleşen tedarikçiler, birebir çalışma dönemini tamamlayarak ticarileşme aşamasına geldi. Birlikte oluşturdukları proje dosyası ile işletmelere sağladıkları değer irdelendi. Seçkin üyelerden oluşan jüri, projelerin en fazla başarı sağladıkları kategorileri belirledi. Başarı hikayeleri töreninde bu kategorilere göre plaketler sahiplerini buldu. TÜSİAD SD2 programı sayesinde 2018 döneminde teknoloji kullanıcısı şirketler arayışlarına bir çözüm ortağı bulurken, teknoloji tedarikçisi firmalar programda yer alan tüm teknoloji kullanıcısı şirketlerle tanışma imkanını buldu.

Peki TÜSİAD SD2 Programı'nda Süreç Nasıl İşliyor?

  1. Teknoloji kullanıcılarının dijital dönüşüm arayışına uygun nitelikte ürün ve/veya hizmet için teknoloji tedarikçilerine çağrılar web sitesinde yayınlanır.
  2. Bu çağrılara cevap verecek nitelikte ürün ve/veya hizmet geliştiren teknoloji tedarikçilerinin başvuruları web sitesi üzerinden alınır.
  3. “Teknoloji kullanıcılarının” ön değerlendirmesini geçen teknoloji tedarikçileri, “Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı” (STEP) kapsamında farklı uzmanlar, kullanıcılar ve önemli ekosistem aktörleriyle bir araya gelme imkanı elde eder.
  4. STEP kapsamında, “teknoloji kullanıcıları” en uygun “teknoloji tedarikçileri” ile eşleşip, birebir çalışma dönemine girerek birlikte bir ‘Çözüm Dosyası' oluşturur.
  5. Oluşturulan çözüm dosyaları TÜSİAD'ın, değerli iş insanları ve akademisyenlerden oluşturduğu jüriye sunulur. Yapılan sunumlar jüri tarafından değerlendirilerek projelerin başarı sağladığı alanlar belirlenir.
  6. Bu sürecin sonunda oluşacak başarı hikayeleri “Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni”nde kamuoyuyla paylaşılır.

TÜSİAD SD2 programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tusiadsd2.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor