Yerli Yazılım Şirketi Foriba Dünya Devi Sovos'a Satıldı!

Regülatif teknolojiler geliştiren yerel yazılım şirketi Foriba, kendi alanında dünya lideri olan Sovos tarafından satın alındı. Detaylar haberimizde..

Regülatif teknolojiler geliştiren yerel yazılım şirketi Foriba, kendi alanında dünya lideri olan Sovos tarafından satın alındı.

Finans, vergi yazılımları ve raporlama çözümleri sunan Sovos, yerli yazılım ve e-dönüşüm firması Foriba'yı satın alarak bünyesine dahil etti. SovosForiba çözümlerini Sovos S1 Platformu’na entegre ederek uluslararası şirketlere, global dolaylı vergi yükümlülüklerini tek bir merkezden yönetme olanağı sağlayacak. 

1999 yılında FIT Solutions adıyla kurulan ve Şubat 2018’de Foriba olarak adını değiştiren girişim zamanla regülatif teknolojiler alanında öncü yazılım şirketlerinden biri haline gelmeyi başardı. Şirketlerin muhasebe ve finans tabanlı iş süreçlerini minimum eforla dijital platforma aktarmaları için 25 farklı ürün ve servis ile 10’dan fazla ülkede 450’den fazla uluslararası şirkete hizmet veren Foriba, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye gibi ürünler ile müşterilerine e-Dönüşüm çözümleri sunuyor. 

Sovos CEO’su Andy Hovancik, gerçekleştirilen satın alma ile ilgili yaptığı açıklamasında “2025 yılı itibari ile sanayileşmiş ve gelişmekte olan ekonomilerdeki şirketlere ait faturaların yüzde 75'inden fazlasının e-Faturaya geçmesi bekleniyor. Sovos'un diğer yatırımlardan sonra Foriba'yı satın alması, B2B ve B2C geçişindeki müşterilerimizi korumamıza yardımcı olacak” dedi.

Foriba CEO’su ve Kurucu Ortağı Koray Gültekin Bahar ise, “Sovos, 60’tan fazla ülkede e-Fatura uyumluluğu konusunda uçtan uca çözüm sağlamak adına girişimcileri ve uzman yetenekleri bir araya getirmiş oldu. Hem Foriba hem de Sovos bünyesinde, ürün kalitesi, müşteri deneyimi ve rekabetçi farklılaşmaya odaklanmış ekipler bulunuyor” şeklinde konuştu.

Sovos’un satın alma için Foriba’ya ödediği miktar ve anlaşma şartları ise yetkililer tarafından henüz açıklanmadı.

Foriba hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.foriba.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor