Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu İlk Yatırımını Yaptı!

İş Bankası’nın girişimcilik ekosistemine sağladığı desteğin en yeni yatırım halkası olan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurduğu Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk yatırımını 500 bin ABD Doları ile Kolay İK’ya yaptı. Detaylar haberimizde..

İş Bankası’nın girişimcilik ekosistemine sağladığı desteğin en yeni yatırım halkası olan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurduğu Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk yatırımını 500 bin ABD Doları ile Kolay İK’ya yaptı.

Türkiye İş Bankası‘nın ülkemiz girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlayabilecek girişimlere yatırım yapma amacıyla kurduğu Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin bünyesindeki Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yatırımlarına başladı. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip, teknoloji odaklı yeni nesil girişimlere erken ve ileri aşama girişim sermayesi yatırımı yapmak üzere kurulan Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ilk yatırımını Türkiye’nin ilk bulut tabanlı insan kaynakları yönetimi platformu olan Kolay İK’ya yaptı.

Ülkemizde farklı ölçekteki pek çok şirketin önemli bir yazılım ihtiyacını karşılayan Kolay İK’nın Türkiye’deki hızlı büyümesini ve yurt dışı açılımını desteklemek üzere yatırım yapmaya karar verdiklerini belirten Maxis Genel Müdürü Selami Düz, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşları ile işbirliğine dayalı bir anlayış içerisinde girişimleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

2016 yılında kurulan ve bugün farklı ölçekteki şirketlerde çalışan 200 binden fazla kişi tarafından kullanılan Kolay İK, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 500 bin ABD Doları ile katıldığı yaklaşık 1,3 milyon ABD Doları tutarındaki yatırım turuyla yurt dışı açılımını hızlandırmayı ve yurt içinde kurumsal pazardaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

İnsan kaynakları süreçlerini dijitalleştirip tek çatı altında yürütülmesini sağlayarak bir yandan verimliliği artırırken diğer yandan hataları en aza indiren Kolay İK, şirketlere; izin, eğitim, bordro, yemek kartı yönetimi, harcama, bireysel emekliliğe otomatik katılım, özlük bilgileri, performans yönetimi, vardiya planlama gibi birçok farklı alanda çözüm sunuyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor