imece 3. Destek Programı Başvurularınızı Bekliyor!

imece'nin Zorlu Holding ana partnerliği, İTÜ Çekirdek stratejik partnerliği ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden Eşitsizliklerin Azaltılması’na odaklandığı 3. Destek Programı’nda başvuru dönemi başladı. Son başvuru tarihi 9 Haziran 2019. Detaylar haberimizde..

imece'nin Zorlu Holding ana partnerliği, İTÜ Çekirdek stratejik partnerliği ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden Eşitsizliklerin Azaltılması’na odaklandığı 3. Destek Programı’nda başvuru dönemi başladı. Son başvuru tarihi 9 Haziran 2019.

Girişimcilerin Hangi Meselelere Çözüm Üretmesi Bekleniyor?

  1. Dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmesi: Tüm dünyada sağlık, eğitim, gelir dağılımı alanlarında eşitsizlikler var olmaya devam ediyor. Bu eşitsizlikler azalmadıkça, yoksulluğun da ortadan kalkması mümkün değil. Bu Destek Programı’nın üzerine eğileceği alanlardan biri, toplumdaki eşitsizliklerin azaltılması için dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmelerini ve kapsayıcılığı sağlamak.
  2. Mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişim sağlaması: Mülteci topluluklar, göç ettikleri ülkelerde hayat şartları, sağlık ve eğitim gibi birçok farklı alanda ayrımcılığa maruz kalıyor. Bu perspektiften Destek Programı kapsamında, mültecilerin eğitim, istihdam, sosyal hayata katılımını destekleyen ve psiko-sosyal durumlarını iyileştiren araç, model ve yöntemleri geliştiren girişimcilere ulaşmak hedefleniyor.
  3. Engelli bireylerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişim sağlaması: Engelli bireyler, eğitim ve iş imkânlarından eşit biçimde yararlanamıyor. Toplumda, engelli bireylerin fiziksel ve sosyal ihtiyaçları çoğunlukla görmezden geliniyor. Herkes için erişilebilir eğitim, istihdam ve sosyal hayata katılım olanaklarını sağlamak da, Destek Programı’nda odaklanılan meselelerden bir diğeri.

Destek Programı'nda Girişimcilere Neler Sunuluyor?

  • 20 girişime 2 günlük bootcamp,
  • Bootcamp sonrasında seçilen 3 girişime, imece İTÜ Çekirdek işbirliği ile önkuluçka ve kuluçka desteği, 60.000 TL değerinde hibe, İTÜ Çekirdek’te çalışma alanı, İTÜ Çekirdek’ten girişimcilik eğitimi, imece’den sosyal etki eğitimi, Mentorluk, Yerel ve global ağlara erişim imkânları sunuluyor.

3. Destek Programı kapsamında bu 3 meseleye yönelik çözümler geliştiren girişimcilerin başvuruları bekleniyor. 3. Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.imece.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor