GYİAD’ın 17. Dönem Başkanı Fuat Pamukçu Oldu!

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Yeni yönetim kurulunun da seçildiği toplantıda GYİAD’ın 17. dönem yönetim kurulu üyesi ve başkanı Fuat Pamukçu oldu. Detaylar haberimizde..

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Yeni yönetim kurulunun da seçildiği toplantıda GYİAD’ın 17. dönem yönetim kurulu üyesi ve başkanı Fuat Pamukçu oldu. 

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni başkanını seçti. 2009 yılından beri GYİAD üyesi olan Fuat Pamukçu, GYİAD'ın 17. dönem yönetim kurulu üyesi ve başkanı oldu. 16. dönemde Yiğit Savcı başkanlığında yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcılığının yanı sıra GYİAD’ın Dijital Çalışma Grubu başkanlığını yürüten Pamukçu, bu görevinde çok sayıda etkinlik ve konferans organizasyonları gerçekleştirdi.

"Enflasyon ve İşsizlik Konularıyla Çarpışıyoruz"

Pamukçu, yaptığı konuşmada GYİAD bayrağını Yiğit Savcı’dan devralıp daha ileriye taşımayı amaçladıklarını belirterek, ekonomiye dair görüşlerini de aktardı. İçinde bulunduğumuz dönemin, önemli değişim ve dönüşümleri içerdiğini belirten Pamukçu,“Yaşamakta olduğumuz ekonomik ve politik sorunları biliyorsunuz. Daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz ve daha çok ihracat yapmamız gereken bir dönemdeyiz. İş dünyası olarak, finans piyasalarımıza olan güven kayıpları sebebi ile kurların dalgalanması, reel sektörümüzün döviz cinsinden yüksek borçlanmasıyla ilgili sorunlar, yüksek faiz ve yüksek enflasyon ile yüksek işsizlik oranları gibi konularla çarpışmaktayız. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki, GYİAD, hepimizin içerisinden geçmekte olduğu zorlu dönemlerde bile, yenilikçi projeleri, vizyonu ve katılımcı yönetim anlayışı ile kendini ayrıştırmış, Türkiye’deki yeni nesil STK anlayışının aydınlık bir çekim merkezi haline gelmiştir” dedi.

"Yurtdışında ve Anadolu’da Pek Çok Proje Planlanıyor"

17. dönem yönetim ekibi olarak mevcut çalışmalar olan akademi, kadın ve dijitale ilaveten farklı konulara da değineceklerini ifade eden Pamukçu, yeni dönem planlarından da bahsetti. Türkiye’de genç işsizlik oranının rekor seviyede olduğunu vurgulayan Pamukçu, istihdam konusuna eğileceklerini, Türkiye’nin ihracatını artırması, teknoloji, bilgi ve tecrübe transferi yapması için uluslararası ilişkilere ağırlık vereceklerini ifade etti.

Yeni dönem projeleri arasında ayrıca,

  • Uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile bir Amerika’da, bir Avrupa’da bir de Asya’da temsilcilikler açılması,
  • Senede en az 3 defa farklı Anadolu şehirlerinde kardeş STK’lar ile işbirliğine gidilmesi,
  • Anadolu’da GYİAD Akademi girişimcilik derslerinin verilmesi ve çeşitli konularda panel düzenlenmesi,
  • Mentoring ve coaching ile startuplara destek verilmesi,
  • TÜBİTAK destekli kurulan startup fonlarına katılarak girişimcilerle finansal destekte bulunulması, uluslararasına açılmalarına destek verilmesi,
  • Young Talent eğitim programı organize edilmesi,
  • İstihdam alanında genç ve kadın işsizliğinin tarihin en yüksek seviyesinde olması sebebiyle bu konuda farkındalık yaratılması 

gibi önemli maddeler yer alıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.846 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Ekosistemi, STK, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor