ODC, Catalyst’ten Yatırım Alan Endeavor Girişimcisi Oldu

Endeavor girişimi ODC İş Çözümleri, Ak Portföy, 212 ve Endeavor Catalyst Fonu’ndan yatırım alarak, Catalyst’in Türkiye’de yatırım yaptığı yedinci Endeavor şirketi oldu. Detaylar haberimizde..

Endeavor girişimi ODC İş Çözümleri, Ak Portföy, 212 ve Endeavor Catalyst Fonu’ndan yatırım alarak, Catalyst’in Türkiye’de yatırım yaptığı yedinci Endeavor şirketi oldu. Yatırımda %20 ile en büyük payı Ak Portföy aldı. ODC, aldığı yatırımı özellikle küresel pazarda genişleme stratejisini hızlandırma yönünde kullanacak.

ODC İş Çözümleri, Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri olan Sabancı Grubu’na bağlı Akbank’ın iştiraki olan Ak Portföy, 212 ve Endeavor Catalyst’ten oluşan konsorsiyumdan yatırım almayı başardı. ODC’nin aldığı yatırımın %20’si Ak Portföy Girişim Sermayesi Fonuna, %11,5’i 212’ye ve %3’ü de Endeavor Catalyst’e ait.​

Endeavor’ın kendi ağından gelen bağışlarla kurulup sadece kendi girişimcilerine yatırım yaptığı Endeavor Catalyst Fonu ise bugüne kadar 115 Milyon Dolar değerinde 2 adet fon ile 34 ülkede 76 Endeavor girişimcisine yatırım yaptı. Türkiye’de bu şirketler arasında Airties, Foriba, iyzico, Lidyana, Peak Games ve Yemeksepeti.com yatırım alan isimler arasında bulunuyor. Bu sayı, ODC yatırımı ile yediye çıktı.

2005 yılında kurulan, Türkiye’de ciddi penetrasyona sahip finans ve sigortacılık sektörlerinin lider kuruluşları başta olmak üzere 2000’i aşkın kuruma hizmet sunan ve hızlı büyüme istikrarı Deloitte Teknoloji Fast 50 gibi listelerde yer almasıyla tescillenen ODC İş Çözümleri, 2018 yılından bu yana SmartMessage marka ismi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Omnichannel pazarlama uzmanlığıyla fark yaratan ODC, Türkiye’de yenilikçi pazarlama teknolojilerini en hızlı şekilde piyasayla buluşturan firmaların başında geliyor. ODC, ayrıca son üç senede özellikle Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarında ciddi ivme yakalamış durumda. Yerel ve global eksende 2000’i aşkın kuruma hizmet sunan ODC, özellikle finans ve sigorta sektörlerindeki ciddi penetrasyonuyla dikkat çekiyor.

“Yurtdışı Pazarlarında İsmimizi Sağlamlaştıracağız”

ODC İş Çözümleri CEO’su Oğuz Küçükbarak aldıkları yatırım ile ilgili olarak şunları söyledi, “Mevcut ekonomik şartlarda büyüme istikrarımızı koruyarak çok önemli kurumlar tarafından yatırıma layık görülmek bizim için gurur verici oldu. Özellikle global bir marka olma yolunda attığımız adımların bu yeni süreçle sıçramalara dönüşeceğine inanıyoruz. Öncelikli odağımız olan yurt dışı pazarında 2019 yılında 100% büyüme hedefliyoruz. Yurt dışında Ortadoğu ve Avrupa’da yeni irtibat ofisleri açmak yine öncelikli planlarımız arasında geliyor. Aldığımız yatırım büyüme planlarımızda katalizör etkisi yaratacak. ODC’nin ürün ve çözümlerde yenilikçi çizgisini iyice güçlendireceğimiz bir döneme giriyoruz. Aldığımız yatırım rekabetçi yönümüze de büyük katkıda bulunacak, bizim de özellikle uluslararası alandaki rakiplerimizle daha güçlü bir şekilde rekabet etmemizi sağlayacak yatırımlar yapmamıza aracı olacak.”

Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar, “Ak Portföy sektörde en geniş yatırım evrenine sahip kurum. Sürekli geliştirdiğimiz yeni ürünler, bireysel ve kurumsal yatırımcıların yanı sıra emeklilik sektöründe biriken kaynağın üretim ve hizmet sektörlerine doğrudan aktarılması açısından yepyeni ufuklar açıyor. Tasarruf sahiplerine farklı varlık sınıflarındaki büyüme fırsatlarına erişim seçenekleri sunmak amacıyla 2016 yılında kurduğumuz Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ihracata dönük, yenilikçi yönü kuvvetli şirketleri de odağımıza alarak bir yandan Türkiye ekonomisi için kaynak yaratıyor, diğer taraftan da yatırım yapılan şirketlerin büyüme projelerini sermaye piyasaları ürünleri üzerinden fonluyoruz. Böylelikle bu şirketlerin gelişim süreçlerini hızlandırıyoruz. Başarılı iki girişimci tarafından kurulan ODC’nin son 15 senedir hep üstüne koyarak bugüne getirdiği başarı öyküsü yatırım felsefemizle birebir örtüşüyor. Oğuz ve Emin’in liderliğinde ODC ailesinin ürün ve teknoloji geliştirme kabiliyeti, müşteri odaklı yaklaşımları ve yakalamış oldukları başarıyı uluslararası platforma taşıyarak daha fazla büyüme isteği bizi çok etkiledi. ODC’nin başarı yolculuğuna bundan sonraki süreçte dahil olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. ” dedi.

212’nin Managing Partner’ı Ali Karabey, ‘’ODC’nin kurucu ortaklarından Oğuz Küçükbarak’ı 2015 senesinde İTÜ’nün Innogate Programı kapsamında sunum yaparken dinleme şansım oldu. ODC’ye yatırım yapmamız gerektiğine ilk o 10 dakikalık sunum sonrasında karar verdim. Sonraki süreçte pek çok etkinlik ve birebir görüşmede hem Oğuz hem de Emin’i daha yakından tanıma şansım oldu. Ekibin geçmiş yıllardaki tecrübesini ve know-how’ını ODC’ye en iyi şekilde aktardığını, çalışma disiplinleriyle hem verimli çözümler sunup hem de iş yapış şekliyle sektörde değer yarattığını gördükten sonra yakın takipte kalmaya karar verdim. Dijital pazarlama çözümlerinde ilk fonumuzun yatırımlarından Insider ile yakaladığımız ivmenin bir benzerini ODC’de de yakalayacağıma inancım tam. ODC’nin güçlü ekibiyle halihazırda yaratmış olduğu değeri globalde sunacağımız desteklerle ve bu finansmanla daha hızlı ileriye taşıyacağına inanıyorum.”  dedi.

Endevor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen ise, “Günümüzde iş dünyasındaki rekabet küresel hale geldi ve Türk girişimcilerin de ilk günden büyük düşünmesi gerekiyor. Endeavor Türkiye olarak hayalimiz, Türkiye’den küresel bir şirket olma amacıyla yola çıkan her girişimciye destek verebilmek. ODC ile de yollarımız 2017 yılının başında kesişti. Altı aydan kısa bir sürede seçim sürecinde ilerleyip Endeavor Girişimcisi seçilen ODC’nin, 2019 yılının Nisan ayında 212 ve Ak Portföy ile birlikte Catalyst Fonu’ndan Türkiye’de yatırım alan yedinci Endeavor şirketi olmasının gururunu yaşıyoruz. 12 yıllık Endeavor tecrübem bana başarılı bir iş modelinin tek başına yeterli olmadığını gösterdi. Başarılı iş modeli, büyük düşünebilen bir liderle birleştiğinde ODC gibi küresel olma yolunda büyük adımlar atan scale-up şirketlerini ortaya çıkarıyor. Şirketi sürdürülebilir başarıya ulaştıracak, ekibi aynı vizyon etrafında toplayabilen, disiplinli ve çözüm odaklı bir lider olan Oğuz, pazarlama faaliyetlerinin ana sorununu çözen bir ürün ile bir çok farklı sektörde kullanılabilen bir iş modeliyle daha büyük başarılara imza atacağını kanıtlıyor.” diye belirtti.

Ak Portföy Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu 2016 yılında, Ak Portföy İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ise 2018 yılında kuruldu, iki fonun bugün itibariyle toplam büyüklüğü 222 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Bu fonlar borsaya kote olmayan yüksek potansiyelli şirketlere yatırım yapıyor. Fonların odağını ileri ve orta aşamalarda, ihracata ve inovasyona dönük, belirli bir olgunluğa erişmiş, büyüme potansiyeli yüksek firmalar oluşturuyor.

​Diğer yatırımcılardan 212, Türkiye’nin ilk yatırım fonu olma özelliğinde. 30 Milyon Dolar’lık bir fonla faaliyetlerine başlayıp bugüne kadar Insider ve iyzico başta olmak üzere toplamda 14 girişime yatırım yapan 212’nin hedef pazarları Balkanlar, Orta Doğu ve Asya Pasifik ülkeleri.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor