Dislektik Çocukların Öğrenmelerini Kolaylaştıran Girişim: DysApp!

Dislektik çocukların okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata yapma oranlarını en aza indirgemek için alanında uzman kişiler tarafından geliştirilmiş egzersizleri oyunlaştıran mobil uygulama “DysApp”, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programında üçüncü oldu. Detaylar haberimizde..

En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biri olan disleksi sahibi çocukların okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata yapma oranlarını en aza indirgemek için alanında uzman kişiler tarafından geliştirilmiş egzersizleri oyunlaştıran bir mobil uygulama olan “DysApp”TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programında üçüncülük ödülünü kazanan sosyal girişim oldu.

Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasında kilit bir rol oynayacağı inancından yola çıkarak 2011 yılından bu yana düzenlenen programda; İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Deniz Öztürk, Esra Ablak, Öykü Demirhan, Büşra Bektaş ve İnan Evin'in sosyal girişim projesi “DysApp”, GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı'nın rehberliğinde üçüncülüğü elde etti.  

“Çocukları geride bırakmayalım” sloganıyla yola çıkan sosyal girişim projesi “DysApp” dislektik çocukların başta okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata oranlarını en aza indirmeyi hedefliyor. DysApp projesinde çalışmalar, disleksi eğitimini geleneksel psikolojik danışmanlığı destekleyecek şekilde dijital kuşağa hitap eden mobil bir ekosistem içinde sunarak dislektik çocuklara yönelik çoklu çözüm üretme hedefiyle gerçekleştiriliyor. 

Eğitim egzersizlerini oyunlaştıran DysApp mobil uygulamasıyla, 5 buçuk ila 13 yaş aralığındaki çocukların disleksiden kaynaklanan başta okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata oranlarının en aza indirgenmesi amaçlanıyor. Her yaş için hikâyeleştirilmiş 100'den fazla oyun, 3 boyutlu grafiklerle ve oyuncunun bakış açısıyla oynanıyor. Böylece uzun süreli odaklanma sağlanıyor. Her oyun için yönerge penceresi, oyun penceresi ve sonuç penceresi açılıyor. Oyuncunun yönergeleri takip ederek olumlu ya da cesaretlendirici geribildirimlere ulaşması mümkün oluyor. Oyunda toplanan veriler istenirse aileyle ya da uzmanla paylaşılabiliyor. Ayrıca disleksinin sebep olduğu psikolojik sorunlara yönelik çocuklara destekleyici ve motivasyonu artırıcı hikâyeler gösterilerek psikoeğitim almaları sağlanıyor.

60 ilde temsilciliği bulunan Türkiye Disleksi Vakfı'nın desteğiyle ülke çapında hedef kitlesine doğrudan ulaşabilen DysApp projesinin, mobil uygulama paketi aboneliği ve marka işbirlikleriyle sürdürülebilir bir sosyal girişim olması planlanıyor.

Bu sayfayı ziyaret ederek DysApp projesi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor