Bayer Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu!

Bayer tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey 2019’un seçilen girişimleri açıklandı. Bayer, seçilen her bir girişimciye 60 bin TL değerinde hibe, 100 gün süren çalışma ortamı, eğitim ve mentorluk desteği verecek. Detaylar haberimizde..

Bayer tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey 2019’un seçilen girişimleri açıklandı. Bayer, seçilen her bir girişimciye 60 bin TL değerinde hibe, 100 gün süren çalışma ortamı, eğitim ve mentorluk desteği verecek.

Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey 2019’un seçilen girişimleri açıklandı. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrindeki girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği program; 200’ün üzerinde başvuru aldı. Seçilen girişimler 1 Nisan tarihinde Ümraniye’deki Bayer Merkez Ofis’te gerçekleşen Kick Off etkinliğinde açıklandı. Bayer, seçilen her bir girişimciye 60.000 TL değerinde hibe, Bayer’in Merkez Ofis’inde 100 gün süren çalışma ortamı, eğitim ve mentorluk desteği verecek.

İşte G4A Turkey 2019’a Seçilen Projeler:

  • Nanomik / Arda Örçen: Bitki koruma ürünü Mikoks ile ürünlerin raf ömrünü uzatmayı amaçlıyor.
  • MOLECS / Ümit Akköse: Molecs; yeni nesil RNA dizileme veri analizi yaparak özellikle ilaç kullanımından sonra beklenen ya da beklenmeyen değişimleri inceliyor.
  • MIPS / Şule Başarslan: MIPS, erkekler için evde kullanılabilen sperm test cihazı sunuyor. Çocuk sahibi olmak isteyen ya da tedavi alan erkeklerin kendilerini baskı ve stres altında hissederek sadece hastanelerde yapılabilen testi; evde rahat ve konforlu hale getirmeyi hedefliyor.
  • XRAI / Taha Varol: Radyologların işini kolaylaştırmayı amaçlayan XRAI, MR görüntüleri üzerinden tümör ve hastalık tespiti yapabilecek bir yapay zeka ile şu an göğüs kanseri tespiti üzerine çalışıyor.

Bayer üst düzey yöneticilerinin yanı sıra girişim ekosisteminin önde gelen isimlerinden oluşan jüri; insan ve hayvan sağlığının yanı sıra tarım ve çevre sağlığı alanlarında ayrıca kurumsal firmalara fayda sağlayacak iş modelleri ve teknoloji çözümleri sunan, fikir aşamasını geçmiş ve üzerinde çalışılabilecek yalın bir ürüne (MVP) ya da prototipe sahip olan proje ve girişimleri değerlendirdi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor