Yerli İleri Teknoloji Şirketi Compocket’tan Bir İlk: Minis!

Genç Türk mühendislerden oluşan Compocket adlı girişim, temel işlevi elektrik gerilimindeki zamana bağlı değişimi göstermek olan osiloskop cihazına herkesin rahatça ve çok daha düşük maliyetlerle ulaşmasını sağlayacak bir projeye imza attı. Detaylar haberimizde..

Genç Türk mühendislerden oluşan Compocket adlı girişim, temel işlevi elektrik gerilimindeki zamana bağlı değişimi göstermek olan osiloskop cihazına herkesin rahatça ve çok daha düşük maliyetlerle ulaşmasını sağlayacak bir projeye imza attı.  

Cep telefonundan beyaz eşyaya, okullardaki elektronik derslerinden silah sistemlerine, üretim, tasarım ve eğitimde kullanılan osiloskoplar elektronikçiler için olmazsa olmaz. Günümüzde tamamı ithal edilen bu cihazlar, pahalı fiyatlarının yanında her yanımızı saran “akıllı” ve “mobil” donanımlara nazaran oldukça ilkel kalıyor. Ağır oldukları için laboratuvarın dışına çıkamıyor ve karmaşık düğmeleriyle kolayca kullanılamıyor. 

Genç Türk mühendislerden oluşan Compocket ekibi, elektrik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazı osiloskopları minimize ederek Minis adını verdiği dünyanın en küçük osiloskopunu üretti. Minis, bahsedilen bu cihazların bütün olumsuz yönlerini ortadan kaldırıp; cep telefonu, tablet ya da bilgisayara bağlanarak daha pratik ve akıllı bir osiloskoba dönüştürüyor. Osiloskop, elektrik gerilimindeki zamana bağlı olan değişimleri görebilmemizi sağlayan bir ölçüm cihazıdır.

Bilhassa elektronik mühendisleri, teknik servisler, öğrenciler ve makerlar için bulunmaz bir nimet olan Minis getirdiği yenilikçi çözümle osiloskoplardaki karmaşık yapıyı ve bundan kaynaklanan kullanım zorluğunu da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Minis, osiloskop cihazındaki onlarca düğme yerine akıllı telefon üzerinde çeşitli parmak hareketleriyle çalışabilecek bir arayüz kullanıyor, boyutuyla ise kullanıcılarını laboratuvara hapis olmaktan kurtarıyor.

Türkiye’den çıkan globalde başarılı bir ileri teknoloji şirketi olmayı hedefleyen Compocket, geçen sene Berlin’de düzenlenen Betapitch Startup yarışmasında dokuz ülke arasında ülkemizi temsil edip global birinciliği de kazanmış ve Avrupa’da kendinden söz ettirmişti. Bu sene ikinci ofisini Danimarka’da açan girişim, Türkiye, Almanya, Danimarka, San Francisco ve Los Angeles‘taki test kullanıcılarından geçer not alarak, seri üretime hazır hale gelmiş durumda.

Minis hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.compocket.com/tr  web adresini ziyaret edebilirsiniz. Branding Türkiye kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor