Globale Açılmak İsteyen Girişimciler, Winglobal Sizleri Bekliyor!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında İSTKA’nın da desteği ile "WinGlobal: Küresel Doğan StartUp'lar" isimli yeni bir proje hayata geçiriliyor. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirecek, İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücünü ve bölgesel çekim gücünü artıracak bir projeye daha imza attı. 

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında İSTKA’nın da desteği ile "WinGlobal: Küresel Doğan StartUp'lar" isimli yeni bir proje hayata geçiriliyor. Winglobal projesi ile amaçlanan, İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirecek, İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücünü ve bölgesel çekim gücünü artırması. Hedef kitlesi 40 küresel doğan startup olan proje kapsamında BTM girişimcileri; kendisini baz alan, eğitim, mentorluk, yatırımcı eşleştirmeleri gibi faaliyetlerle 16 haftalık yoğun bir programa tabi tutulacak.

Program bir ürün geliştirme noktasından ziyade Küresel Doğan Startup'ların iş modeli tuvallerini geliştirilmesine odaklanacak. Bu programda yer alan girişimcilerin globalleşme süreçleri kolaylaşacak; gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı melek yatırım ağlarına erişimleri sağlanacak.  

Program sonunda başarılı bulunan girişimler Amerika’ya götürülerek Silikon Vadisi ve çeşitli melek yatırım ağları ile buluşturulacak ve orada da yatırımcılara sunum yapma fırsatı bulacaklar.

Son başvuru tarihi 7 Nisan 2019 olan Winglobal projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.winglobal.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor