Güven Kültürü, Şirketlerin Ekonomik Performansını Arttırıyor!

Great Place to Work tarafından yapılan araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip işletmelerde ekonomik getirinin 3 kat artığını gösteriyor. En iyi işveren şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü şirketleriyle gurur duyuyor. Detaylar Haberimizde

Great Place to Work tarafından yapılan araştırmalar, yüksek güven kültürüne sahip işletmelerde ekonomik getirinin 3 kat artığını gösteriyor. En iyi işveren şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü şirketleriyle gurur duyuyor.

Great Place to Work Enstitüsü, dünyanın en geniş çaplı kurum kültürü araştırmasını gerçekleştirerek küresel çapta en iyi işverenleri belirliyor. Yapılan analizlerde yüksek güven kültürü, çalışan odaklı ve etkin yönetim yaklaşımına sahip şirketler en iyi işverenler listesine giriyor.

57 bin çalışanın katıldığı Türkiye'nin En İyi İşverenleri Benchmark araştırmasında insan yönetimi uygulamaları derinlemesine analiz edildi. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi boyutların analiz edildiği araştırma, kurum kültürünün gelişmesine yardımcı oluyor. Sonuçlara göre, en iyi işveren unvanına sahip şirketler, liste dışında kalan şirketlere göre yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor.

Güven Yoksa %15’i Verimsiz, %10’u Şirkete Bağlı Değil

Analiz sonuçlarıyla şirketlerin sektörlerindeki oyuncularla durumlarını kıyaslama olanağı elde edebildiğine dikkat çeken Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, ”Yüksek güven kültürü, şirketlerin ekonomik performanslarını etkiliyor. Güven hissiyatı, karlılık ve rekabet gücünü artıran bir faktör. Araştırma, yüksek güven kültürüne sahip iş yerlerinin daha güçlü bir finansal performans sergilediklerini gösteriyor. Yaptığımız analizlerde, düşük güven düzeyindeki çalışanların yüzde 15’inin zamanlarını verimsiz kullandığını, yüzde 10’unun şirkete bağlı olmadığını ve yüzde 5’inin de uzun süre şirkette kalmak istemediklerini görüyoruz.” diyor.

İşveren Markası Kritik Öneme Sahip

Şirketlerin kurum kültürlerini geliştirerek rekabette nasıl öne geçebileceklerini yaptıkları araştırmalarla belirlediklerini vurgulayan Toprak, araştırmaya ilişkin şu bilgileri verdi: “Her sektörden farklı büyüklükteki şirketlerle yaptığımız çalışmalar, milyonlarca çalışana düzenlediğimiz anketler ve dünya çapında binlerce işvereni araştırarak oluşturduğumuz verileri, şirketlerin mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmaları, bunu sürdürmeleri ve ölçebilmeleri için kullanıyoruz.Türkiye’de iş yeri ve güven kültürü, işveren markası gibi kritik öneme sahip kavramların son yıllarda daha hızlı şekilde içselleştirildiğini gözlemliyoruz. Araştırma, işveren markasını geliştirmek ve bu alandaki bilinirliklerini güçlendirmek isteyen şirketler için benzersiz avantajlar sağlıyor.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor