TAİDER Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödüllerine Başvurular Başladı!

Türkiye ekonomisine yön veren aile şirketlerine özgü bir sürdürülebilirlik projesi olan ve tüm aile işletmelerinin başvuru yapabilecği TAİDER Kuzey Yıldızı Ödülleri'nin başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 8 Nisan 2019. Detaylar haberimizde..

Türkiye ekonomisine yön veren aile şirketlerine özgü bir sürdürülebilirlik projesi olan ve tüm aile işletmelerinin başvuru yapabilecği TAİDER Kuzey Yıldızı Ödülleri'nin başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 8 Nisan 2019

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından 2017 yılında aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlamak, iyi örnekleri paylaşarak öğrenmeyi hızlandırmak, gelişimin tüm kurumlara yayılımını sağlama yönünde itici güç oluşturmak amacı ile hayata geçirilen Kuzey Yıldızı Projesi'nin üçüncü döneminin tanıtım toplantısı 10 Mart 2019 tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan ve ülke ekonomisine değer katarak fark yaratan aile işletmelerine yönelik tasarlanan Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri, 1-2 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'ndeki törenle sahiplerini bulacak. Ödül için başvuran şirketler, şirketleri özelinde hazırlanacak olan değerlendirme raporu sayesinde gelişmiş ve geliştirilecek alanlarını tespit etme imkânı elde ediyor.

Başvuru Kriterleri Nelerdir?

TAİDER'e üye olan veya olmayan aile şirketi tanımlamasına uyan kuruluşlar başvurabiliyor. Ödüllerde 250'den fazla çalışana ve 250 milyon TL'den fazla ciroya sahip olan işletmelere yönelik “Büyük Ölçekli İşletmeler” ve çalışan sayısı 250'den ve cirosu 250 milyon TL'den az işletmelere yönelik “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler” olmak üzere iki kategori bulunuyor. Ödüle başvuran şirketler çalışanlar, çevre, toplum, gelecek nesiller, yönetişim ve finansal boyutlarında değerlendirmeye tabi tutuluyor.

TAİDER Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.taiderkuzeyyildizi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor