Gıda Sektöründe İhracatın Artması İçin Önemli İş Birliği!

ITE Turkey tarafından bu yıl 27’inci kez düzenlenecek olan gıda sektöründe ihracatın artması ve uluslararası iş birlikleri için en önemli fuarlardan biri olan WorldFood İstanbul ile İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yeni bir iş birliğine imza attı. Detaylar

ITE Turkey tarafından bu yıl 27’inci kez düzenlenecek olan gıda sektöründe ihracatın artması ve uluslararası iş birlikleri için en önemli fuarlardan biri olan WorldFood İstanbul ile İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yeni bir iş birliğine imza attı.

Çeyrek asırdır gıda sektöründeki değişime ve dönüşüme tanıklık eden Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı "WorldFood İstanbul", sektörün önemli meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteklerini almaya devam ediyor.

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan 27. WorldFood İstanbul Fuarı, 4-7 Eylül 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 1.000’den fazla markanın da katılımıyla gıda dünyasını birçok yeni ürünle tanıştırmaya hazırlanıyor. ITE Turkey tarafından düzenlenen ve gıda sektörünün en büyük buluşma noktası olan WorldFood İstanbul Fuarı, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği desteğiyle büyümesini sürdürüyor. 2018 yılında 1 milyar 925 milyon dolarlık ihracatla yeni bir rekora imza atan birlik toplam sektör ihracatından yüzde 28 pay aldı. Türkiye’nin ilk ihracatçı birliği olma ünvanına sahip olan birlik, en fazla Orta Doğu, Afrika ve Avrupa Birliği ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile yapılan anlaşma çerçevesinde; üyelerin ihracat arttırma faaliyetlerine destek sunularak, WorldFood İstanbul ile ihracatçı firmaların yurt dışı pazarlara açılmasında yeni fırsatlar yaratılması hedefleniyor. Ayrıca anlaşma; ulusal ve uluslararası etkinlikler aracılığıyla yurtdışındaki gıda sektörü oyuncularının ve üyelerinin WorldFood İstanbul 2019’da yer almasını teşvik ediyor.

Dünyada hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri ve gıda teknolojileri sektörlerini aynı çatı altında bir araya getiren WorldFood Istanbul Fuarı, yeni iş fırsatları ve iş birlikleri için platform oluşturmanın yanı sıra konferanslarla da sektöre bilgi akışını sağlamayı amaçlıyor.

2018 yılında 29 ülkeden 430 katılımcı, 133 ülkeden 16.085 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), TÜGİDER (Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği), PAKDER (Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşletme ve Paketleme Sanayicileri Derneği), MARSAP (Marmara Bölge Satınalma Yöneticileri Platformu), PLAT (Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği) ve Aşçılar Derneği tarafından destekleniyor.

İş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Haluk Okutur, “180 ülkeyi kapsayan mevcut pazarlarımızdaki potansiyelimizi katma-değerli ürünlerle artırmamız için, yurt-içi ve yurt dışı fuarlar, üye firmalarımız için oldukça önemli. 2023 yılı için 13,7 milyar dolarlık ihracat hedefimizle Türkiye’nin ihracat değerleri açısından tarım kategorisindeki en büyük alt sektörüyüz. Bu hedefe ulaşmak, hatta hedefimizi aşmak için iş birliklerini önemsiyorum. Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz fuarlar, sadece şirketlerin iş birlikleri ve ihracat için değil, aynı zamanda ülkemizin tanıtımı için de oldukça önemli. Alım heyetlerinin Türkiye’de bulunması, ülkemiz turizmi ve tanıtımına öncülük ediyor. Bu vesile ile iş birliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor