Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Fonu, İlk İki Yatırımını Yaptı!

Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk iki yatırımını gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk iki yatırımını gerçekleştirdi.

2018 yılının Ekim ayında kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), ilk iki yatırımını 1 Milyon TL ile Albaraka Garaj girişimlerinden Kartoon 3D ve Inooster‘e yaptı.

“Bankaların Geleceğinde Fintech’ler Önemli Bir Rol Üstlenecek”

Albaraka Türk’ün girişimci dostu bir kurum olduğunu dile getiren Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, “Girişimcilere maddi ve manevi desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Bankaların geleceğinin fintech şirketleri ile iyi ilişkiler kurmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu konuda Albaraka Garaj Hızlandırma Merkezi ile başlayan yatırımlarımızın bir parçası olarak yaklaşık altı ay önce Albaraka Portföy Yönetimi şirketimiz aracılığıyla Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurduk. Fonumuzun ilk iki yatırımını da Albaraka Garaj’ın geçtiğimiz dönemdeki girişimlerinden Kartoon 3D ve Inooster şirketlerine yapmış olması memnuniyet verici” dedi.

Yatırımcılığın yön değiştirdiğine dikkat çeken Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer ise, Türkiye’de ilk kez bir bankanın fintech girişim sermayesi adıyla bir yatırım fonu kurduklarını belirterek, bu konuda öncü olmaktan son derece mutlu olduklarını, önümüzdeki dönemlerde de Albaraka ailesinin girişimcilere desteğini sürdüreceğini söyledi.

Yatırım yaptıkları şirketlerin daha da iyi işler yapacağını belirten Emin Özer, Kartoon 3D ile AR/VR ve Inooster ile Oyunlaştırma teknolojisi alanlarına girdikleri için heyecanlı olduğunu ekledi. Albaraka ailesinin Albaraka Garaj ile başlayan girişimci destekçisi serüveninin daha da büyük bir ivme kazanacağının altını çizdi. Girişimcilerin kuluçka merkezleriyle başlayan hikayelerinin ilgili şirketlerde hem yarım kaldığı için fon kurma ihtiyacı hisseden Emin Özer, 2019 yılı içerisinde yeni yatırımlarını da duyuracaklarını açıkladı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor