GYİAD'lı Kadın Girişimciler "Kendi Hikayesini Yazanlar" Kitabını Çıkardı!

Kadınların iş hayatında daha çok bulunmaları ve en önemlisi girişimci olmalarını teşvik etmek isteyen Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), bu amaçla girişimcilik vakaları serisinin ikinci kitabı olan "Kendi Hikayesini Yazanlar" kitabını çıkardı. Detaylar haberimizde..

Kadınların iş hayatında daha çok bulunmaları ve en önemlisi girişimci olmalarını teşvik etmek isteyen Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), bu amaçla girişimcilik vakaları serisinin ikinci kitabı olan "Kendi Hikayesini Yazanlar" kitabını çıkardı. 

Kadınları her zaman destekleyen ve iş hayatında daha çok yer almaları gerektiğine inanan Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara sesleniyor ve “Gelişmiş ülkeler kategorisine ancak iş hayatındaki kadın oranlarını artırarak, güçlendirerek ve katma değerli üretim yaparak geçebiliriz” diyor.

"İstatistiklere bakıldığında tüm dünyada start-up ekosisteminde kadın girişimcilerin oranının yüzde 17 civarında olduğunu görüyoruz" diyen GYİAD Başkanı Yiğit Savcı, "Bu oran 2009 ve 2011 yılları arasında büyük bir değişimle yüzde 9’dan yüzde 14’lere yükseldi, sonrasında ise 6 yıl çok bir değişim göstermedi. Türkiye’de son verilere göre ise girişim ekosisteminde kadın girişimcilerin oranı yüzde 15 civarında ve sonuç olarak dünya ortalamasının 2 puan altındayız. Yatırım tutarı olarak baktığımızda ise toplam yatırım miktarı ise 42.6 milyon dolar olmuş, kadın girişimcilerin olduğu girişimler 2017 yılında 6.6 milyon dolar yatırım almış. Özetle yatırım miktarının yüzde 15’ini kadın girişimciler toplamış ve biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz." dedi.

Girişimci Olmak İsteyenlere Rehber Niteliğinde Bir Kitap

GYİAD'ın girişimcilik vakaları serisinin ikincisi olan “Kendi Hikayesini Yazanlar” kitabında beş kadın girişimcinin, girişimcilik hikayeleri ele alınıyor ve girişimciliğe ilişkin hayali olan gençlere, gerçeklerden yola çıkarak ışık tutan bir rehber niteliği taşıyor.

İşte kitapta isimleri ve hikayelerine yer verilen o isimler;

  • Gülsha Kozmetik Kurucusu & Genel Müdürü Gülşah Gürkan,
  • Happy İnsan Kaynakları & Omuz Omuza Engelsiz İnsan Kaynakları Kurucusu & Genel Müdürü Özgül Topkan Koruyan,
  • MPM Gıda Kurucusu ve Yönetici Ortağı Pelin Özer,
  • EDT Saglık Kurucusu & Genel Müdürü Dilşad Çelebi,
  • Artisan Grup Kurucu & Genel Müdür Özge Yılmaz

GYİAD Başkanı Yiğit Savcı, bu kitabın kadın girişimcilere ‘siz de yapabilirsiniz demekten çok daha öte, geç kaldık, hızla erkek-kadın ayrımı olmaksızın girişimci sayımızı çoğaltmalıyız ve ekonomimizi büyütmeliyiz. Gelişmiş ülkeler kategorisine ancak iş hayatındaki kadın oranlarını artırarak, güçlendirerek ve katma değerli üretim yaparak geçebiliriz’ demek için hazırlanan bir eser olduğunu vurguluyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor