Alto Pharmacy, “Geleceğin 50 Unicorn Girişimi” Arasında!

Dijital eczane girişimi Alto Pharmacy, CB Insights ve New York Times iş birliği ile yapılan “Geleceğin 50 Unicorn Girişimi” araştırmasında listeye giren girişimler arasında yerini aldı. Detaylar haberimizde..

Dijital eczane girişimi Alto Pharmacy, CB Insights ve New York Times iş birliği ile yapılan “Geleceğin 50 Unicorn Girişimi” araştırmasında listeye giren girişimler arasında yerini aldı.

CB Insights ve New York Times iş birliğiyle yapılan araştırmada, “Geleceğin 50 Unicorn Girişimi” belirlendi. Esas Ventures’ın da yatırımcıları arasında olduğu Alto Pharmacy, “Geleceğin 50 Unicorn Girişimi”nden biri olarak bu listede yer aldı.

Silikon Vadisi’nde bulunan bir dijital eczane girişimi olan Alto Pharmacy, reçeteli ilaçları tüketicilerin evine aynı gün iletiyor ve her seferinde reçete almak için doktora gitmek yerine, doktorun zamanı gelince ilacı yazılım üzerinden onaylayıp kişinin evine gönderebilmesini sağlıyor. 

Listede çok farklı sektörden unicorn girişimler yer alırken, en yaygın iki alan muhasebe/finans yazılımı ve işletme zekâsı araçları olarak dikkat çekiyor. Listedeki şirketlerin yüksek oranda (%66) ABD'den olduğu görülürken, diğer coğrafyalar ise Hindistan (%10), Çin (%8) ve Brezilya (%4) olarak öne çıkıyor. 

Unicorn girişim, 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan girişimlere verilen ad. CB Insight’ın en güncel verilerine göre, şu anda dünyada 236 unicorn şirket bulunuyor. Bu şirketlerin toplam değeri ise 811 milyar dolar olarak hesaplanmış durumda.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor