Mücevherat Sektörü 48. Kez İstanbul Jewelry Show'da Bir Araya Geliyor!

21 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında mücevher ve saat endüstrisi, sektörün en önemli etkinliği olan Istanbul Jewelry Show'da 48. kez bir araya geliyor. Detaylar haberimizde..

21 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında mücevher ve saat endüstrisi, sektörün en önemli etkinliği olan Istanbul Jewelry Show'da 48. kez bir araya geliyor. Fuar; Doğu Avrupa'dan Yakın Asya'ya, Rusya'dan Ortadoğu'ya Kuzey Afrika'dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünya çapındaki en önemli alıcılarla tanışma ve işbirliği imkânı sağlıyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), Türkiye Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO - 9001 belgelerine sahip Istanbul Jewelry Show, her yıl Mart & Ekim fuarlarında toplam 49.000’den fazla sektör profesyonelini, yerel ve uluslararası 1.250’den fazla katılımcı firma ve marka ile CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getiriyor.

UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz: “34 yıldır organize ettiğimiz Istanbul Jewelry Show’u, sektörden aldığı güçle bugün 1.250’nin üzerinde katılımcı firma ve markayla alanında dünyanın sayılı fuarlarından biri haline getirdik. Tüm sektör profesyonellerinin gündeminde en üst sıraya oturan ve önemli bir buluşma noktası olan fuarı 48. kez organize etmekten son derece mutluluk ve gurur duyuyoruz. UBM Rotaforte olarak Istanbul Jewelry Show’u düzenlemeye başladığımız ilk günden bu yana sektörün gelişimine öncülük ediyoruz. Bu doğrultuda sektörün paydaşlarını bir araya getirerek, yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyoruz. Altın bankacılığı alanında sektörde lider konumda bulunan TEB’in sponsorluğunda düzenlenecek fuarımız kapsamında gerçekleşecek iş görüşmeleri ve imzalanacak anlaşmalarla, Türkiye mücevher ihracatının %80’ine yakın bölümünün gerçekleşmesini hedefliyoruz” dedi.

Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) tarafından açıklanan verilere göre Türk imalat sektörlerinin en büyükleri arasında yer alan ve yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağlayan Türkiye Mücevherat Sektörü, 2018 yılında 4,410 milyar USD’lik ihracat gerçekleştirdi. Türkiye İhracat Meclisi (TİM) raporuna göre ise 2017 yılı toplam mücevher ihracatı 12,1 milyon USD seviyesinde olan Ankara, 2018 yılında %33,68 oranında artışla mücevher ihracatını 16,2 milyon USD seviyesine çıkararak kendi rekorunu kırmayı başardı.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu“Ankara, İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli altın merkezlerinden birisi. Ankara merkezli kuyumcularımız artık sadece yerel pazar için değil, yurtdışına ihracat yapabilecek üretim kapasitesine sahip. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası olarak bizim amacımız sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri takip etmek; üyelerimizin ve ülkemizin menfaatlerini düşünmektir. Her geçen yıl ihracatımızı arttırma hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmemiz için sektörü yakından takip etmemiz gerekiyor. Ülkemizde uluslararası nitelikli tek mücevher fuarı olan Istanbul Jewelry Show’u her yıl olduğu gibi oda üyelerimizle ziyaret ederek sektördeki yeni trendleri inceliyor, yeni iş bağlantıları kuruyoruz. UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş’ye sektöre ve ulusal ve uluslararası alanda Türk Kuyumculuğuna değerli katkıları nedeniyle teşekkür ederiz” dedi.

İstanbul Jewelry Show hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istanbuljewelryshow.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi mücevherat sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor