Kocaeli'den Dünyaya Kalpler Dolusu İhracat Yapıyor!

Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren firma, Sevgililer Günü için Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'daki 30 ülkeye Türk ustaların elinden çıkan 1,5 milyon kalp şeklinde donuk pasta gönderdi. Detaylar haberimizde..

Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren firma, Sevgililer Günü için Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'daki 30 ülkeye Türk ustaların elinden çıkan 1,5 milyon kalp şeklinde donuk pasta gönderdi.

Kartepe ilçesinde 2 ayrı tesiste 300 kişiyle donuk pasta üreten yerli firma, Amerika, Avrupa ve Orta Doğu'daki 30 ülkeden gelen Sevgililer Günü siparişlerini yetiştirmek için vardiya sayısını üçe çıkararak, kalp şeklindeki 1,5 milyon pastanın sevkiyatını tamamladı.

Firma Genel Müdürü Eyüp Uçar, AA muhabirine, donuk pasta sektöründe faaliyet gösterdiklerini, yurt içi ve yurt dışında kafeterya ve zincir marketlerle çalıştıklarını söyledi. Toplam 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip iki ayrı tesiste ayda porsiyon olarak 1,5 milyon pasta ürettiklerini anlatan Uçar, "Üretimlerimizin ekonomik riskler çerçevesinde dengeli olarak bir çerçeveye oturmasını istiyoruz. Hedefimiz; üretimimizin üçte birinin ihraç edilmesi. Şu anda Amerika, Avrupa ve Orta Doğu'da 27 ülkeye sürekli ihracat yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Farklı ürün gruplarında hareket gören 90'a yakın onaylanmış reçetelerinin olduğunu aktaran Uçar, kısa süre önce 3 vardiya sistemine geçtiklerini ve 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

Bu yıl Sevgililer Günü siparişlerinin yüzde 50 artış gösterdiğini belirten Uçar "Sevgililer Günü için kırmızı ve beyaz renklerde farklı segmentlerde kalp formlu pastalar ürettik. Şu ana kadar 2 milyon adede yakınlık üretim gerçekleştirdik ve bunun yüzde 75'inin 30 ülkeye sevkiyatını gerçekleştirdik. Sevgililer Günü'nden sonra önümüzde Anneler Günü var. Bununla ilgili ciddi bir çalışma yaptık. Firma ve ülkelerle ilgili çalışmamızı gerçekleştirdik, onayımızı aldık, üretim planımızı yaptık." dedi.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor