DreamBU Kuluçka Merkezi, Girişimcilere Kapılarını Açtı!

Boğaziçi Üniversitesi’nin girişimciler için tasarladığı ‘’Hayal Et’’ konseptinin bir parçası olarak Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen DreamBU Kuluçka Merkezi, girişimcilere kapılarını açtı. Detaylar Haberimizde

Boğaziçi Üniversitesi’nin girişimciler için tasarladığı ‘’Hayal Et’’ konseptinin bir parçası olarak Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen DreamBU Kuluçka Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi’nde girişimcilere kapılarını açtı.

Mevcut çalışmaları güçlendirici ve bu yapıları Boğaziçi Üniversitesi değerleri ile birleştirici etkiye sahip bir oluşum olarak dünya ile rekabet edecek, yenilikçi şirketlerin Türkiye’den çıkmasına zemin hazırlamayı amaçlayan  DreamBU Kuluçka Merkezine herkes dahil olabilecek.  

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik ve İnovasyon Yöneticisi Barkın Arak merkez hakkında ‘’Girişimciliğin gelişmesi ve büyümesi adına Boğaziçi Üniversitesi olarak uzun bir zincir planladık. Bu zincirin içerisinde potansiyel girişim fikri olan, girişimlerde görev almak isteyen nitelikteki öğrencileri, akademisyenleri ve dışarıdan bu sisteme dahil olmak isteyenleri alacağımız, onları önce şirketleştirme yönünde yetiştireceğimiz, ardından iç piyasada tutunup büyümeye yönlendireceğimiz ve daha sonra bu girişimlerin yurtdışına açılmasını hedeflediğimiz bir zincir inşa ettik. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi’nde çeşitli programlar başlattık’’ dedi.

DreamBU Kuluçka Merkezi’nin açılışına katılan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ise Boğaziçi Üniversitesi’nin kurulduğundan bu yana genlerinde ve bünyesinde girişimcilik ruhunu taşıdığını belirterek Kuluçka Merkezi’yle somut bir oluşum kazandırıldığını ifade etti. Prof. Dr. Özkan, bu merkezin Boğaziçi Üniversitesi’nin girişimciliğe yönelik adımlarının yalnızca biri olduğunu belirterek burada elde edilecek başarıların ilerideki çalışmalara da ışık tutacağını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Aygören ise böyle bir merkezi kurmayı uzun yıllardır hayal ettiklerini ve bu merkezin öğrencilerin fikirlerini girişimcilerle paylaşarak uluslararası vizyona sahip işler çıkarmalarında etkili olacağını vurguladı. Aygören, “Boğaziçi Üniversitesi’nde aslında çok fazla proje üretiliyor; ancak çoğunlukla birbirimizden haberdar olamıyoruz. Bu mekân hem girişimcilerin birbirlerinden haberdar olmasına hem de yeni fikirleri olan öğrencilerin cesaretlenmesine katkı sağlayacak” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor