KOSGEB’in 2019 Yılı Destek Bütçesi: 1 Milyar 892 Milyon TL!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar arasında yer alan KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan 5.6 milyar TL'lik bütüncül destek programı kapsamında 2019 yılında KOBİ'lere 1 milyar 892 milyon TL destek sağlayacak. Detaylar haberimizde..

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar arasında yer alan KOSGEBSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan 5.6 milyar TL'lik bütüncül destek programı kapsamında 2019 yılında KOBİ'lere 1 milyar 892 milyon TL destek sağlayacak.

KOSGEB’in 2019 Yılı Destek Bütçesi: 1 Milyar 892 Milyon TL

Kurulduğu ilk günden bu yana küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri var etmeye ve geliştirmeye çalışan  KOSGEB, 2019 yılında KOBİ’lere 1 milyar 892 milyon TL destek sağlayacak.

2019 yılı için tahsis edilen destek bütçesi; başta Stratejik Ürün, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım, KOBİ Gelişim ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programları olmak üzere diğer destek programları kapsamında ağırlıklı olarak proje odaklı destekler aracılığıyla KOBİ ve girişimcilere aktarılacak. Ayrıca Kredi Finansman Desteği ile de KOBİ’lerin finansman giderleri karşılanmaya devam edilecek.

KOSGEB, piyasa şartları ve gelişmeler çerçevesinde 2019 yılında da ihtiyaç halinde gerekli revizyonları yapmak üzere aktif piyasa gözetimini sürdürecek.

5.6 milyar TL destek kapsamı içerisinde bulunan diğer Sanayi ve Teknoloji BakanlığıTÜBİTAK, Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri'nin destek bütçeleri hakkında daha detaylı bilgiye linkler aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor