ForFarming, 1,4 Milyon Lira Değerleme ile Yatırım Aldı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) bir girişimcisi olan ForFarming, 1,4 milyon lira değerleme üzerinden uluslararası yatırımcı şirketi Tarvenn Ventures’dan yatırım aldı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) bir girişimcisi olan ForFarming, 1,4 milyon lira değerleme üzerinden uluslararası yatırımcı şirketi Tarvenn Ventures’dan yatırım aldı. 

İTO tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan ve faaliyete başlamasının üzerinden 1,5 yıl gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nden birbiri ardına yatırım haberleri geliyor. Uluslararası yatırım şirketi Tarvenn Ventures, topraksız tarım yapan BTM girişimcisi ForFarming'e 1,4 milyon lira değerleme üzerinden şirkete yatırım yaptı. Yatırımla ilgili olarak BTM’nin Fulya’daki yerleşkesinde, Tarvenn ve ForFarming arasında bir imza töreni düzenlendi. 

Ev ve işyerleri gibi kapalı alanlarda çiçek, sebze ve meyve yetiştirebilmeyi sağlayan IoT tabanlı topraksız tarım girişimi olan ForFarming, dikey tarım tekniği ile çevre dostu ve sağlıklı ürünleri kullanıcılarına yüksek hız ve düşük maliyetle ulaştırıyor. Çok daha az su miktarı ile çok daha fazla verim elde eden şirket, kullandığı akıllı soket teknolojisi ile toprak ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor. Sistemin en büyük özelliği toprağa gerek duymadan tamamen atıl halde olan alanları da değerlendirebiliyor olması. Yani bir depo ya da atıl bir prefabrik konut veya fabrikada tarım yapılmasını mümkün hale getiriyor. Şirket, mevsim ve iklim koşullarından bağımsız bir şekilde, geleneksel tarıma göre yüzde 95 daha az su kullanarak yüzde 70 daha fazla mahsul üretimi sağlıyor. Daha hızlı hasat döngüsüyle zamandan tasarruf sağlayan girişim, kent tarımıyla lojistik maliyetlerinin azaltılmasına olanak tanıyor. Bu anlamda “akıllı” bir proje olarak öne çıkıyor.

İSBAK Tescilli Akıllı Proje: ForFarming

Projenin “akıllı” olduğu akıllı şehir faaliyetlerini yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) tarafından da tescillendi. İSBAK, bu yıl içinde projeyi desteklediğini açıkladı. 

Levent Atlas: "Hedef Hızlı Büyümek"

Tören öncesinde bir sunum yapan ve ardından yatırıma imza atan ForFarming kurucusu Levent Atlas yaptığı açıklamada, “Dünyada ve ülkemizde sürekli artan nüfus ve daralan tarım alanları nedeniyle sağlıklı ve taze ürünlere ulaşma imkanımız her geçen gün daha da azalıyor. Biz, tarım ve teknolojiyi bir araya getirerek, bireylerin ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların daha taze, daha sağlıklı ve katkısız sebze ve meyveleri daha verimli şekilde üretebilmelerini sağlıyoruz. Tarvenn’den aldığımız yatırım ve stratejik destek ile daha da güçlendik. Kullandığımız teknolojinin gücü ile kısa sürede yurtiçi ve yurtdışından gelen taleplere cevap verip, hızlı büyümeyi hedefliyoruz” dedi. 

Mustafa Kopuk: “Topraksız Tarıma İlgi Artıyor”

Tarvenn CEO’su Mustafa Kopuk da, “Artan nüfus ve azalan tarım alanları nedeniyle katkısız ürünlere ulaşım her geçen gün daha maliyetli ve zor hale geliyor. Bu nedenle dünyada topraksız tarıma ilgi artıyor. ForFarming, tarım ve teknolojiyi birleştirerek dilediğiniz yerde, dilediğiniz mevsimde taze ürünler yetiştirmenizi ve tüketebilmenizi sağlıyor. Kısa sürede sadece yurtiçinde değil uluslararası alanda da başarı elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.  

ForFarming hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.btm.istanbul/girisimler/forfarming/ web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor