İsmail Gülle: 2019'da Daha Çok İhracat Konuşalım!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) geleneksel “Yılbaşı Buluşması”, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile siyaset ve iş dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel “Yılbaşı Buluşması”, dernek üyeleri ile siyaset ve iş dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel “Yılbaşı Buluşması”nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, ekonomi gazetecileri ile ihracatçıların birbirini tamamlayan ve anlayan bir aile olduğunu söyledi.

Gülle: "2019'da Daha Çok İhracat Konuşalım"

2018 yılında ihracattan elde edilen başarılara dikkat çeken Gülle, "2018'de ihracatçılarımızın azmi ve emeğiyle kırdığımız rekorlarımızı ve ihracatımızdaki artışı devam ettireceğiz. Biz ihracat yapalım, sizler değerli kalemlerinizle yazın. 2019'da daha çok ihracat konuşalım. Hepimizin, ülkemizin buna ihtiyacı var. Planlarımız, stratejilerimiz ve hedeflerimizden her zaman ilk haberdar olanlar olarak, yaptığımız doğru ve yanlışlarda bizlere yazılarınız ve haberlerinizle her zaman doğru alternatifleri sundunuz. Ekonomi basınının değerli temsilcileri olarak, 20 yıldır gördüğümüz tecrübeli yüzlerden mesleğe yeni başlayan meslektaşlarınıza kadar sizlerden tek beklentimiz, ihracat algısının güçlenmesine ve tüm iş dünyamızı ihracata teşvik etmemize destek olmanız." dedi.

Avdagiç: "Ekonomide Bambaşka Pencereler Açmak İstiyoruz"

Bu yılın sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada çetin geçen bir yıl olduğunu dile getiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, 2019'un zorlu ama umut dolu bir yıl olacağını belirtti. Avdagiç, "Bu zorlu yılı üretimin gücüyle geride bırakacağız. Çünkü iş dünyası olarak 2019'da üretimin yeni kodlarını programlayarak ekonomide bambaşka pencereler açmak istiyoruz. Bunu yaparken asıl hedefimiz, Türkiye'yi yüksek faiziyle değil, üretim gücüyle çekici hale getirebilmek olacaktır. Araçlardaki yol bulma sistemiyle anlatırsak; biz ticaretin navigasyonunda en hızlı güzergahı hesapladık. O da yerli üretim rotasıdır. Reel ekonomimizi, cari fazladan vazgeçmeden, global nefes diye nitelendirdiğimiz ihracatla büyüteceğiz." şeklinde konuştu.

Avdagiç: "Haberleri Yorumlamada En Büyük Yardımcımız Sizlersiniz"

Ekonomi gazetecilerinin, toplum ile ekonominin aktörler arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne dikkat çeken Avdagiç, halkın sanayi, ticaret, üretim ve ihracattaki gelişmeleri ekonomi gazetecilerinden öğrendiğini ifade etti.

"Haberleri yorumlamada da en büyük yardımcımız sizlersiniz" diyerek ekonomi gazetecilerine seslenen Avdagiç, "Bana göre siz ekonomiyle ilgili gelişmeleri topluma aktarırken çok önemli bir iş daha yapıyorsunuz. O da ekonomik aktörler ile halk arasında ortak bir dil gelişmesine, ortak bir akıl oluşmasına, tarafların birbirini anlamasına, ekonomik bilgi ve birikimin çoğalmasına zemin hazırlıyorsunuz. Ekonomi ve ticaretteki gelişmeleri küreselleşmeye bağlıyoruz ya… İşte bu küreselleşmenin en eski ve değişmez aktörü gazetecilerdir, sizlersiniz. Teknolojik gelişmelerin yaygınlaşması, çıkan ürünlerden kitlelerin haberdar olması hep sizinle oluyor. Ekonominin çarklarını döndüren sadece bizim üyelerimiz, yani üreticiler değildir. Bence ekonomin çarkını döndüren isimsiz kahramanlardan biri de ekonomi basınıdır. Daha da önemlisi ekonomi gazetecileri, Türkiye'nin iktisadi tarihinin güçlü ve büyük hafızasıdır." dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor