Lübnan ile İş Yaparsanız, Bütün Dünya ile İş Yaparsınız

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği'nin M. Nezih Allıoğlu başkanlığındaki yönetim ve dış ilişkiler kurulu, Lübnan Ankara Büyükelçisi’yle bir araya geldi. Lübnanlı elçi girişimcilere, ticari ilişkilerin gelişmesi noktasında birlikte çok iş yapabileceklerini söyledi. Detaylar haberimizde..

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği'nin M. Nezih Allıoğlu başkanlığındaki yönetim ve dış ilişkiler kurulu, Lübnan Ankara Büyükelçisi’yle bir araya geldi. Lübnanlı elçi girişimcilere, ticari ilişkilerin gelişmesi noktasında birlikte çok iş yapabileceklerini söyledi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, dernek yönetimi ve derneğin dış ilişkiler kurulu, Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Ghassan Moallem’i elçilikteki makamında ziyaret etti. Büyükelçi Moallem, Başkentli genç girişimcileri son derece samimi bir şekilde ağırladı. Ziyaret kapsamında Başkan Allıoğlu, derneğin faaliyetleri ve yabancı misyon temsilcileriyle ilişkileri hakkında Büyükelçi Moallem'i bilgilendirdi. 

Nezih Allıoğlu'ndan Lübnan’la İşbirliği İsteği

GGYD üyelerinin dış ticaretlerini geliştirmelerinin, yurtdışı iş bağlantısı bulunmayan üyelerin dış ticaretle tanışmasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Allıoğlu, şöyle devam etti: “Bu anlamda özellikle büyükelçilikleri köprü olarak görüyoruz. Şimdiye değin birçok büyükelçilikle temasımız, sonrasında da ilgili ülkeyle ticari işbirliğine dönük çalışmalarımız oldu. Aynı işbirliğinin Lübnan’la da olmasını istiyoruz…”

Büyükelçi Moallem: "Lübnan ile İş Yaparsanız Bütün Dünya ile İş Yaparsınız"

GGYD’lilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyet ile sözlerine başlayan Büyükelçi Moallem de geçtiğimiz ocak ayından bu yana Ankara’da görev yaptığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İstanbul’da görev yaptığı dönemde iki ülke ilişkilerinin gelişmesi konusunda önemli işler yaptıklarının altını çizen Büyükelçi şunları söyledi: “Umuyorum ki aynı başarıyı Ankara’da da göstereceğiz. Ankara ile Lübnan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi, sektörlerinize uygun işleri Lübnan’da sürdürmeniz için potansiyel mevcut. Ülkemizin nüfusu 4 milyon. Ankara’nın nüfusundan az ama dünyada 22 milyon Lübnanlı yaşıyor. Halkımız çok çalışkan ve dünyanın dört bir yanında karar verici, kilit noktasındalar. Bu yüzden şunu söyleyebilirim, Lübnan ile iş yaparsanız bütün dünya ile iş yaparsınız…” 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor