Studio Billion, 1.4 Milyon TL Değerleme ile Yatırım Aldı!

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) bir girişimcisi olan ve her biri henüz 19 yaşında olan üç genç yetenek tarafından kurulan Studio Billion, 1,4 milyon lira değerleme üzerinden uluslararası yatırımcı Tarvenn Ventures’dan yatırım aldı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) bir girişimcisi olan ve her biri henüz 19 yaşında olan üç genç yetenek tarafından kurulan Studio Billion, 1,4 milyon lira değerleme üzerinden uluslararası yatırımcı Tarvenn Ventures’dan yatırım aldı. 

Global mobil oyunu pazarına Türkiye’den yeni ve iddialı oyuncular katılıyor. Son oyunu “Spin Warriors İstanbul” ile; çoğu Türkiye dışından olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden 600 bini aşkın indirme rakamına ulaşan Studio Billion, küresel oyuncu olmak için, önemli bir tohum yatırım aldı. Liseden itibaren hiç ayrılmayan üç genç, kurdukları beyin takımı ile BTM’ye gelerek girişimci oldu. 19 yaşındaki genç beyinler, geliştirdikleri mobil oyunlarla dikkat çekti ve uluslararası yatırım şirketi Tarvenn’den 1,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Faaliyetleri İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından da desteklenen BTM’nin en genç girişimcilerinden olan şirket; bu yatırımı, uluslararası arenada iddialı oyuncu olmak için kullanacak. Şirket global bir oyuncu olmanın sinyallerini de şimdiden vermeye başladı ve Spin Warriors İstanbul, Apple Store’da da yayına alınarak yurtdışında çok daha geniş kitlelere hitap etmeye başladı. 

‘Android’de 620 Bini Geçti

Spin Warriors İstanbul, İstanbul'un tarihi ve sembolik yapılarına tanıklık edilebilecek 3D mobil aksiyon oyunu. Oyunda İstanbul, 2000’lerin efsane çizgi filmi Beyblade’den uyarlanan spin savaşçılarının görkemli savaşına sahne oluyor. Oyun sadece Android platformunda 620 binden fazla indirme aldı. Oyun geçtiğimiz günlerde de iOS platformunda yayınlandı. Başta Hindistan ve ABD olmak üzere birçok farklı ülkeden kullanıcıya sahip olan Studio Billion’ın kullanıcı portföyünün büyük çoğunluğu yurtdışından oluşurken, iOS kullanıcıları ile daha geniş bir kitleye hitap edeceği tahmin ediliyor. 

Hedef 1 Milyar İndirme

Şirket, dilerseniz gerçek zamanlı başka oyuncularla yarışarak, dilerseniz kendi başınıza internete ihtiyaç duymadan kelime haznenizi geliştirebileceğiniz mobil oyun olan “Word Hunters-Kelime Avcıları” için de lansman yapmaya hazırlanıyor. Şirket bu oyun ile başarısını dünya çapında geliştirmeyi hedefliyor. Farklı oyun modlarında ve kategorilerde gerçek insanlara karşı oynanabilen Kelime Avcıları, Play Store ve Apple Store mağazalarında ilk olarak Türkçe devamında ise başta İngilizce olmak üzere İspanyolca, Almanca ve İtalyanca gibi farklı dil seçenekleriyle yayınlanacak. 

2019 yılı içerisinde 3 yeni oyun geliştirmeyi planlayan şirket, oyunlarını tüm mobil platformlarda, farklı dil seçenekleriyle lanse ederek dünya çapındaki kullanıcılara da ulaşmayı amaçlıyor. 

Kurulduğu günden bu yana küresel bir oyun firması olma amacıyla hareket eden Studio Billion, geliştirdikleri oyunlar ile 5 yıl içinde 1 milyar indirme rakamına ulaşmayı hedefliyor. 

“Artık Daha Güçlü ve Kurumsalız”

Bir beyin takımı kurarak lise yıllarında başlayan arkadaşlıklarını iş hayatına da taşıyan Studio Billion kurucuları Ümit Aparı, Ömer Aslan ve Eşref Bektaş, henüz 19 yaşında üç genç girişimci. Gençler, “Spin Warriors İstanbul ile 600 bin indirme sayısına ulaşmak bizim için hayaldi, fakat çok önemli bir hedefi geride bıraktık. Tarvenn’den yatırım aldığımız için kendimizi uluslararası arenada daha güçlü ve kurumsal hissediyoruz. Çünkü sadece finansal açıdan değil operasyonel olarak da çok daha güçlü hareket edeceğimizi düşünüyoruz ve hem Türkiye’de hem de dünya çapında Studio Billion’u adından söz ettiren önemli bir mobil oyun şirketi yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

“Studio Billion’a İnancımız Tam”

Tarvenn Genel Müdürü Mustafa Kopuk, mobil oyun pazarının Türkiye ve dünyada her gün büyüdüğünü, kendilerinin de uzun süredir oyun pazarına yatırım yapmak istediklerini belirtti. Kopuk, “Yerli sermayeli ve uluslararası alanda faaliyetleri olan bir yatırım ve danışmanlık şirketi olarak, genç girişimcilere güveniyoruz ve her zaman yanlarındayız. Studio Billion’un kısa sürede uluslararası pazarda önemli işler yapacağına inancımız tam”  dedi. 

Bu yılki 8’inci yatırımlarını açıkladıklarını belirten Kopuk, yatırım sezonunu henüz kapatmadıklarını ve yeni yıla girmeden yeni yatırımlara imza atabileceklerini kaydetti. 

Studio Billion hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.studiobillion.com web adresini ziyaret edebilir, ayrıca dilerseniz Spin Warriors İstanbul oyununu Android ve iOS sanal mağazalarından ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor